Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Баскетболният Черноморец падна от ЛукОйл у дома
Автор: Екип Burgas24.bg 12:13 / 21.02.2010Коментари (1)1046
Шампионите от Лукойл Академик спечелиха без проблеми гостуването си на Черноморец (Бургас) с 87:71 в мач от XVII кръг на Националната Баскетболна Лига. Най-резултатен за "студентите" беше Чавдар Костов, който завърши с 25 точки, а Уили Дийн добави 21 точки. Христо Захариев направи най-добрият си мач, от както се присъедини към "Акулите" и вкара 17 точки, а Брус Браун записа дабъл-дабъл - 11 точки и 10 борби, но и това не спаси бургазлии от разгромната загуба.

Домакините започнаха по-добре срещата и след две минути игра водеха с 5:0. Баскетболистите на Дечо Коешинов успяха да поддържат крехък аванс от 2-3 точки до средата на първата част, но в последните минути гостите показаха, че са по-класният отбор и поведоха с 10 точки - 25:15.

Шампионите продължиха наказателната си акция и през втората част. Те стартираха със серия от 5:0, но "Акулите" успяха да отвърнат и свалиха изоставането си до 12 точки. От тук до края на първото полувреме на терена имаше само един отбор - Лукойл Академик. Възпитаниците на Йовица Арсич правеха каквото си поискат, като след нова смазваща серия от 14:0 се оттеглиха на почивка с 29 точки аванс - 53:24.

След почивката, домакините се възползваха от сериозния спад в играта на Лукойл и успяха да намалят изоставането си на 14 точки (53:67), след като играха много по-концентрирано и спечелиха третата част с 29:14. Това вдъхна надежда на феновете в залата, че чудото е възможно.

В последните десет минути на срещата, баскетболистите на Чермоморец се опитаха да продължат с доброто представяне, но гостите от Правец затегнаха защитата и успяха да съхранят аванса си, като спечелиха четвъртата част с 20:18, а по този начин и мача с 87:71.

Източник: Sportal.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Бургаски момчета викаш? При положение, че Рошманов е контузен от вече няколко месеца, а школата години наред беше лишена от елементарни условия за да функционира нормално и да произвежда конкурентно-способни и достатъчно подготвени играчи... би ли ми посочил за кои бургаски момчета точно говориш? Не виждате ли, че дори при младежите се налага да играят кадри на Левски и Ямбол? И като толкова плюете по Дечо предложете някаква алтернатива, да се говори наизуст е лесно...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.



Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: