Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Титуляр в “Черноморец” пропуска двубоя с Лукойл Академик
Автор: Екип Burgas24.bg 10:01 / 18.02.2010Коментари (0)396
© Burgas24.bg
Отборът на "Черноморец" е готов да подари на своите фенове едно истинско баскетболно шоу навръх Тодоровден. В събота вечер, на 20 февруари, бургазлии посрещат в зала "Бойчо Брънзов" елитния "ЛУКОЙЛ- Академик".

На традиционната пресконференция вчера от треньорския щаб съобщиха за кадрови проблеми в отбора. По здравословни причини мачът от 17-ия кръг на Националната баскетболна лига ще пропуснат четирима състезатели. Това са опитните в титулярния състав Пламен Алексиев и Атанас Пенев. Плеймейкърът на бургазлии е с обърнат палец на ръката, но старши треньорът Дечо Коешинов се надява до срещата контузията на плеймейкъра да отшуми. Атанас Пенев обаче лекува обърнат глезен и по всяка вероятност ще попусне и гостуването на "Черно море" във Варна на 27 февруари.

Останалите двама баскетболисти, на които треньорският шаб няма да може да разчита, са невъзстановеният все още Искрен Иванов, който не тренира заради болки, и Димитър Рошманов, който по всяка вероятност ще претърпи отново операция на адукторите. Бургаският капитан започнал подготовка, но в края на първата по-сериозна тренировка е почувствал болки. Рошманов ще премине отново медицински преглед при специалист и ако се наложи втора хирургическа интервенция, това означава, че ще е аут до края на сезона в НБЛ.

Старши треньорът на "Черноморец" Дечо Коешинов заяви, че срещу "ЛУКОЙЛ- Академик" неговият тим ще излезе максимално мобилизиран, за да направи добър мач срещу един от колосите в българския баскетбол. Младият специалист се надява състезателите му да се отърсят от безпричинното напрежение, което е било в основата за загубата в Плевен от "Спартак".

"Това е момент на узряване на отбора. Единственият ни шанс да сме отбор, е да има колектив. Ако ние не играем като отбор, нямаме шанс", каза Коешинов. Треньорът призова всички привърженици на "Черноморец" и любители на баскетбола да подкрепят отбора и да станат част от магията на този спорт.

Двубоят между "Черноморец" и "ЛУКОЙЛ- Академик" е на 20 февруари от 18.00 часа в зала "Бойчо Брънзов". Рефери на срещата ще са Владимир Цеков, Боян Алексиев и Александър Янкулов.

Източник: в. "Компас"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!



Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: