Строежът на „Гнездо на акули” върви график

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:17 / 04.02.2010
847
Дори и в лютата зима изграждането на уникалния за страната ни спортно-рекреативен център „Гнездо на акули" върви по желания график. В бъдещата база на ПСФК „Черноморец-Бургас" работата не е спирала нито за ден, информира техническият ръководител инж. Димо Касапов.

С бързи темпове напредва строежът на сградата, която е разделена конструктивно на два блока. На блок „А" вчера беше излята плочата за тавана на 2-рия етаж, а на блок „Б" до края на седмицата предстои да се оформят бетонните основи.

Напълно готови са двете рампи за бегова работа, които са абсолютна новост в спортно - тренировъчният процес. По-стръмната е с наклон 20 процента, а другата - със 7. В завършен вид са вече и останалите помощни съоръжения на базата. Дренажната система издържа с „Отличен" /6/ теста с проливните дъждове и топенето на падналите обилни снегове.

Минусовите температури доведоха до принудително забавяне на работата по трите терена. Тревата на първия вече се е захванала стабилно и при първото затопляне ще бъде подхранена със специални съставки по „рецептата" на фирма „Онтарио спорт". Като се вдигнат температурите, ще започне затревяването и на втория терен. При достигането на живака до 10 градуса ще може да започне и лепенето на изкуствената трева на третия терен. Половината от рулата, които бяха демонтирани от централния терен на стадион „Лазур", вече са разстлани на новата си „местостоянка". Предстои това да стане и с другата половина.

Още от ранна пролет в кампуса за тренировки ще могат да се ползват първи и трети терен. Пусковият срок на базата в цялостен вид е планиран за края на месец Август. „Правим всичко възможно да приключим работата в график въпреки необичайно лошото за сезона време, а и вече съвместно с нашите партньори от Дизайн перфект под ръководството на г-жа Ружа Стойкова и архитект Станислав Николов започнахме сериозна работа по разработката на интериорите в центъра", сподели проект-мениджъра на „Гнездо на акули" Георги Мицов.

Основен изпълнител на грубия строеж на сградата която ще приюти нашите футболисти в кампуса „Гнездо на акули" е фирма „Евробилдинг", а главни роли в изпълнението на проекта изпълняват и участвалите в предишни проекти партньори на Петрол Холдинг АД компании „Дорослава" и „Торкрет". Фирмите са доказани партньори и на ПСФК „Черноморец-Бургас" с коректността и лоялността си.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).