Петко Маринов хвали новата американка

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:02 / 20.01.2010
386
Ласкави отзиви към най-новото попълнение в "Лукойл Нефтохимик" Анджела Тисдейл отправи старши треньорът на бургазлийки Петко Маринов. Специалистът заяви, че американката е добро попадение за състава.

"Анджела Тисдей играе добре. Доволен съм от това, което показа при участието си в контролите. Срещу тима на Стара Загора се видя, че американката има добра ръка и демонстрира точност, която ни е необходима. Единственото различно при нея е, че играе по-особен вид защита и ще трябва да се поработи в тази насока. Освен това й е необходимо време, за да се адаптира към отбора", каза Маринов.

След контролите срещу "Тони 7" и "Берое" миналата седмица шампионките ще загреят за предстоящия турнир за Купата на България с още три мача. Проверките ще се играят в Турция.
Вчера старши треньорът Петко Маринов отпътува за южната ни съседка с група от 10 момичета. В нея бяха включени Анна Соколан, Галина Станчева, Мария Цанкова, Цветелина Николова, Вера Перостийска, Силвия Пеева, Фрида Айли, Татяна Лихтарович, Трейси Едуардс и Анджела Тисдейл.

До българо- турската граница обаче снегорин помогна на автобуса, превозващ "Лукойл Нефтохимик", да стигне до КПП- Малко Търново.

"Наистина пътищата са в лошо състояние. Трябва обаче да отчетем и факта, че хората работят, опитват се да създадат нормален трафик на колите. Имаме късмет, че пред нас се движи снегорин, който ни позволява по-лесно и сигурно да се придвижваме към границата", каза старши треньорът Петко Маринов минути преди неговият тим да прекоси граничния пункт.

Снощи от 18.00 часа бе първата контрола срещу "Истанбул Университи". Днес "Лукойл Нефтохимик" играе с "Бешикташ", а утре, четвъртък, отново съперник ще са баскетболистките от "Университи".

Междувременно от Българска федерация по баскетбол обявиха програмата на Финалната четворка за Купата на България при жените. Както е известно, домакин на финалите ще бъде Стара Загора. Мачовете ще се играят в зала "Общинска" на 25 и 26 януари - понеделник и вторник. Два от двубоите ще бъдат излъчени директно по БНТ.

На 25 януари от 17.30 часа е полуфиналът "Берое 07" - "Дунав Еконт" (пряко по БНТ). От 19.45 е двубоят "Монтана 2003" - "Лукойл Нефтохимик".

Малкият финал на 26 януари за 3/4 място е от 15.30 часа. Големият финал е с начало 18.00 ч. и ще бъде предаван пряко по БНТ.

Треньорската комисия към БФ Баскетбол пък организира семинар по време на финалния турнир за Купата в Стара Загора. Акцентът на заниманията ще бъде към тактически действия на девически и женски отбори с главен лектор Хосе Мария Бусета, който е старши треньор на женския национален отбор на България.

Източник: в. "Компас"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).