Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Петко Маринов хвали новата американка
Автор: Екип Burgas24.bg 12:02 / 20.01.2010Коментари (0)385
© Burgas24.bg
Ласкави отзиви към най-новото попълнение в "Лукойл Нефтохимик" Анджела Тисдейл отправи старши треньорът на бургазлийки Петко Маринов. Специалистът заяви, че американката е добро попадение за състава.

"Анджела Тисдей играе добре. Доволен съм от това, което показа при участието си в контролите. Срещу тима на Стара Загора се видя, че американката има добра ръка и демонстрира точност, която ни е необходима. Единственото различно при нея е, че играе по-особен вид защита и ще трябва да се поработи в тази насока. Освен това й е необходимо време, за да се адаптира към отбора", каза Маринов.

След контролите срещу "Тони 7" и "Берое" миналата седмица шампионките ще загреят за предстоящия турнир за Купата на България с още три мача. Проверките ще се играят в Турция.
Вчера старши треньорът Петко Маринов отпътува за южната ни съседка с група от 10 момичета. В нея бяха включени Анна Соколан, Галина Станчева, Мария Цанкова, Цветелина Николова, Вера Перостийска, Силвия Пеева, Фрида Айли, Татяна Лихтарович, Трейси Едуардс и Анджела Тисдейл.

До българо- турската граница обаче снегорин помогна на автобуса, превозващ "Лукойл Нефтохимик", да стигне до КПП- Малко Търново.

"Наистина пътищата са в лошо състояние. Трябва обаче да отчетем и факта, че хората работят, опитват се да създадат нормален трафик на колите. Имаме късмет, че пред нас се движи снегорин, който ни позволява по-лесно и сигурно да се придвижваме към границата", каза старши треньорът Петко Маринов минути преди неговият тим да прекоси граничния пункт.

Снощи от 18.00 часа бе първата контрола срещу "Истанбул Университи". Днес "Лукойл Нефтохимик" играе с "Бешикташ", а утре, четвъртък, отново съперник ще са баскетболистките от "Университи".

Междувременно от Българска федерация по баскетбол обявиха програмата на Финалната четворка за Купата на България при жените. Както е известно, домакин на финалите ще бъде Стара Загора. Мачовете ще се играят в зала "Общинска" на 25 и 26 януари - понеделник и вторник. Два от двубоите ще бъдат излъчени директно по БНТ.

На 25 януари от 17.30 часа е полуфиналът "Берое 07" - "Дунав Еконт" (пряко по БНТ). От 19.45 е двубоят "Монтана 2003" - "Лукойл Нефтохимик".

Малкият финал на 26 януари за 3/4 място е от 15.30 часа. Големият финал е с начало 18.00 ч. и ще бъде предаван пряко по БНТ.

Треньорската комисия към БФ Баскетбол пък организира семинар по време на финалния турнир за Купата в Стара Загора. Акцентът на заниманията ще бъде към тактически действия на девически и женски отбори с главен лектор Хосе Мария Бусета, който е старши треньор на женския национален отбор на България.

Източник: в. "Компас"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Манчестър Юнайтед е твърд фаворит срещу Твенте, според букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: