Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Нефтохимик се надява на пари от Общината за да се развива
Автор: Екип Burgas24.bg 08:10 / 16.01.2010Коментари (11)2345
© Burgas24.bg
Нефтохимик се надява на финансиране от Община Бургас, за да продължи развитието си към възвръщане на позициите на клуба в професионалния футбол. В момента клубът се издържа със собствени приходи и пари от спонсора Евробилдинг Инженеринг, но ръководителите в клуба много пъти са заявявали, че за по-високи успехи е нужен по-голям бюджет. "Не можем да правим селекция без да знаем с какви пари ще разполагаме. Говорили сме с много футболисти, но още не знаем дали ще можем да удовлетворим финансовите им изисквания", неведнъж са казвали от ръководството "шейховете" през зимната пауза. От клуба искат също да развиват детско-юношеската школа, да изградят нови терени и да подобрят стадиона в Долно Езерово, но за това също са нужни финанси.

Дали ще бъдат отпуснати пари зависи от това какво ще гласува Общинският съвет за Бюджет 2010. Това най-вероятно ще стане през февруари. Преди това, този четвъртък, предстои гледане на входирана от кмета Димитър Николов докладна записка относно това как ще се финансират спортните клубове в общината. Нефтохимик покрива повечето от условията - да развива детско-юношеска школа, да инвестира в екипировка и съоръжения и др. В записката има точка, според която кандидатстващите за субсидии от общината спортни клубове, трябва да са развивали дейност поне 1 година преди това. Това не би трябвало да бъде проблем, тъй като при създаването на новия Нефтохимик през лятото, Митко Събев подари и всички нематериални активи на новото ръководство - цветове, емблема, история и др., тоест клуба не трябва да се смята за новосъздаден. През лятото кметът Димитър Николов обеща Община Бургас да помогне на Нефтохимик и в ръководството на клуба очакват той да си спази обещанието.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Няма никакво основание един заводски по произход и 100% частен футболен отбор да претендира за общинска субсидия. Парите, които искат са равни на почти цялата общинска субсидия за спорта предишни години. И какво сега - да закриваме спорта в Бургас, за да правим изкуствоно дишане на един спорно жив и очевидно излишен отбор. Глупостите, че Бургас бил зелен или пък, че са в пъти по- са абсолютно нелепи и са за собствена консумация на оределите им фенове. Клубът е частен, така че нека собствениците му да си издържат отбора, а не да се разполагат на общинската софра. Ако не могат да го издържат - да продават. Кандидати за такъв "велик" отбор сигурно има много.
0
 
 
ЕЕЕЕЙ,това някои от "акулите" са много прости обаче! Абе пичове-за 200 000 лева правите проблем,при положение че общината има бюджет 165 милиона и кой знае за какви глупости дава пари дето изобщо не ги знаем,освен това се спонсорират и други спортни клубове.Амо колко струваха билбордовете на Черноморец???? Колко струват налепаните автобуси-и питал ли е някой дали всички бургазлии са съгласни да им се натрапва един отбор??? Че той само автобуса на Черноморец Поморие струва повече бе хора!Фонтаните на Йоан също струват повече. Заяждате се за 200 000,а не виждате че цял спортен комплекс-"Черноморец" е направо гробница-а там "лежат" цели 300 милиона!-ама никой не му търси сметка на Събев и кмета. А кампуса на чия земя се строи??? А Черноморец на чий стадион играе и колко струва ст " Нефтохимик"-не е ли милиони,и колко плати за него Събев-и как го взе? А това че само Балъков взема 1 000 000 за година !!!! Това че тези 25 000 000 от смесеното дружество ПСФК Черноморец (50%-общинско-т.е-и наше)-вече са изхарчени-защо мълчите???? За Черноморец може да се пилеят милиони,а щом за Нефтохимик се поискат 200 000 и вдигаме вой до небесата! Освен това ако общината даде тези 200 000-те ще са за ФК Нефтохимик,а не за Евробилдинг.Естествено че ще има контрол за какво се харчат тези пари-ако Евробилдинг се издънят-нали общината ще ги отреже от всякъде!
+2
 
 
Дано общината помогне та да видим Нафтата пак при профисионалистите
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Манчестър Юнайтед е твърд фаворит срещу Твенте, според букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: