Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Треньори с ПРО лиценз приветстват предложение на "акулите" за "А" група
Автор: Екип Burgas24.bg 13:45 / 12.01.2010Коментари (0)700
© Burgas24.bg
Всички участници в работната среща-семинар на наши треньори с лиценз „УЕФА ПРО" са приветствали предложението за преструктуриране на първенствата, за което активно настоява ПСФК „Черноморец-Бургас". Президентът на клуба Митко Събев нееднократно през миналата година пледираше за „А" група с 10 или най-много 12 отбора, единна „Б" група с 20 отбора и 4 полупрофесионални „В" групи с по 16 отбора.

В семинара, проведен в София, са участвали 45 от общо 99-те специалисти с най-високия треньорски ценз у нас. Сред тях бяха и мениджърът на „акулите" Красимир Балъков, директорът на футболната академия Пламен Михов и старши треньорът на „Черноморец-Поморие" Петър Хубчев. Високото представителство подсигурили шефът на Българската треньорска школа и ректор на НСА проф. Лъчезар Димитров и изпълнителният директор на БФС Борислав Попов.

На работната среща са били приети важни предложения, с които ще бъдат запознати Изпълкомът на БФС и другите компетентни органи, разполагащи с правомощията да вземат решения. Балъков е избран за председател на 3-членна комисия за защита на треньорската професия, а Михов се включва в група от 4-ма специалисти, натоварени със задачата да изготвят единна програма за развитието на детско-юношеския футбол в България.

По всеобща констатация, изразена на работната среща, в настоящия формат на „А" група има тимове, които не покриват дори и минималните изисквания за участие. Най-лошото е, че с вегетирането си те принизяват сериозно нивото на футбола и го отдалечават от рамките на желания бизнес-модел. Масово е било мнението, че в „А" група с 10 или 12 отбора истинските мачове ще са много повече и качеството на играта ще се вдигне.

За единната „Б" група пък се е обсъждало участието на втори отбори на клубове от „А" група, на които обаче няма да е разрешена промоция в елита. Относно четирите „В" групи с полупрофесионален статут предложението е да има ограничение във възрастта на футболистите до 21 години с право на трима над тази граница. Целта е третите дивизии да запълнят липсващото стъпало за развитието на играчите в периода между юношите старша възраст и професионалния футбол.

С пълно одобрение на семинара е била посрещната идеята за създаване на втора елитна „А" юношеска група - за юноши старша възраст. Единодушието се базира на отличните отзиви за елитната „А" юношеска група за юноши младша възраст, чиито мачове стартираха миналото лято. В същото време поне 90 процента от участниците в работната среща са се изказали за премахване на дублиращата група. Това първенство не оправдало целесъобразността си.

Промените не могат да станат с магическа пръчка, но не трябва да се отлагат до безкрайност, смятат в „Черноморец-Бургас", като призовават, че е дошло крайно време комисиите в БФС да съживят темповете на работата си, за да може българският футбол да върви напред.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Манчестър Юнайтед е твърд фаворит срещу Твенте, според букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: