БК "Черноморец" започва без Димитър Рошманов

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:35 / 07.01.2010
568
Без капитана си Димитър Рошманов отборът на БК "Черноморец" ще поднови участието си в първенството на Националната баскетболна лига. На първия за новата 2010 година брифинг с журналисти старши треньорът на бургазлии Дечо Коешинов съобщи, че няма да може да разчита на гарда.

Както е известно, през октомври миналата година Димитър Рошманов претърпя операция от херния. 24-годишният баскетболист страдаше и от възпаление на адукторите, заради което пропусна всички мачове от началото на шампионата. За съжаление атакуващият гард все още не е възстановен. На първата си тренировка с отбора Димитър Рошманов е почувствал болки и в средата на занятието е напуснал терена. Така надеждите, че още в началото на новата година капитанът на бургазлии ще подсили гардовата линия на тима, останаха напразни. Още идната седмица Рошманов ще бъде изпратен на преглед в столицата, за да се установи причината за забавеното му следоперационно възстановяване.

С леки здравословни проблеми е Искрен Иванов, а след кратко неразположение към тренировките на отбора вече се включи Пламен Алексиев.

Вчера своя 24-и рожден ден отбеляза Мартин Хорозов. 200-сантиметровото крило почерпи подобаващо своите съотборници, които от своя страна му пожелаха здраве и успехи.

Наставникът на бургаския тим Дечо Коешинов отбеляза, че има известен спад в нивото на състезателите след празниците. Треньорът се надява момчетата му бързо да навлязат във форма и да са максимално подготвени за предстоящото домакинство на един от претендентите за медал - "Евроинс Черно море".

Пролетният дял от шампионата при мъжете ще стартира на 9 януари, събота. Любителите на баскетбола очакват с интерес морското дерби в поредния 11-и кръг от НБЛ. Двубоят между "Черноморец" и "Евроинс Черно море" е от 18.00 часа в бургаската спортна зала "Бойчо Брънзов". От 15.00 часа е подгряващото дерби между дублиращите отбори на двата клуба.

В събота играят още "Спартак" /Плевен/- "Балкан", "Ямбол"- "ЛУКОЙЛ- Академик", "Рилски спортист"- "Левски".

Източник: в. "Компас"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 3
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).