Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Плувните "Черноморец" и "Метропол" в средата на класирането
Автор: Екип Burgas24.bg 11:10 / 23.12.2009Коментари (0)378
Отборите по плувне на "Черноморец" и "Метропол" закриха състезателната година с участие в последния старт за 2009- Държавното-отборно първенство за мъже и жени.

Най-добро класиране за "Метропол" постигна Мариета Шопова. Възпитаничката на СУ "Юрий Гагарин" зае 7 място на 200 м бътерфлай и 8 на 400 м съчетано. С екипа на "Метропол" в надпреварата участваха още двама плувци на спортното училище - Янко Янков и Илиян Иванов. Янко Янков спечели две десети места на 200 м бътерфлай и 400 съчетано, а Илиян Иванов финишира девети на 200 св. стил. На старта в дисциплината 200 м съчетано съотборникът им Чанко Иванов се класира на 10-а позиция. На много добро ниво се представиха Георги Орлинов, Милен Марев, Теодора Янева, Лия Савова и Илияна Парашкевова.

Мъжката щафета на 4х50 м свободен стил е с осмо време. В държавното първенство за мъже и жени треньорката Хариета Гарибян разчита най-вече на състезатели във възрастова група юноши и девойки старша възраст. В крайното отборно класиране отборът на "Метропол" се нареди на 12 място.

С една позиция пред "метрополци" в ДОП се класира пък тимът на "Черноморец". Своя принос за 11-ото място дадоха десетте възпитаници на треньорките Мария Чалъкова и Люба Панайотова. 16-годишният талант на бургаския клуб Константин Костадинов спечели пето място на 100 бътерфлай и три десети на 200 м съчетано, 200 и 50 бътерфлай. В брустовите дистанции- 50, 100 и 200 м, на десета позиция финишира 14-годишният Христо Долапчиев. Възпитаниците на СУ "Юрий Гагарин" Стефан Чалъков, Мартин Мавров, Симеон Илиев и Христо Добрев бяха пък в основата за доброто отборно класиране на клуба при мъжете.

Женската щафета в състав Виктория Събева, Цветомира Йорданова, Мария Ганева и Драгомира Гроздева се класира шеста на 4х50 смесена щафета и 4х50 свободен стил.
В Държавното отборно първенство за мъже и жени, което се проведе на 25-метров басейн в столицата, участваха 227 плувци от 21 клуба от страната.

Източник: в. "Компас"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Манчестър Юнайтед е твърд фаворит срещу Твенте, според букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: