БК "Победа-Черноморец" стана едноличен лидер

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:19 / 22.12.2009
463
В края на календарната 2009 година отборът на "Победа- Черноморец" се изкачи на първото място във временното отборно класиране за мъже. След първи кръг от Държавното лично-отборно първенство състезателите на бургаския боксов клуб успяха да изпреварят столичните НСА и ЦСКА и станаха еднолични лидери. Възпитаниците на треньорите Цветан Попов и Радослав Суслеков събраха сбор от 34 точки, с четири повече от отбора на Национална спортна академия /НСА/ и с 10 повече от ЦСКА.

Във финалните срещи, които се състояха в пловдивската зала "Олимпийска", победи записаха Елиян Димитров, категория до 54 кг, Калоян Димов, кат. до 60 кг, и Милен Паунов, в най-тежката категория над 91 кг. До финал достигна и Милен Златев, който в категория до 64 кг отстъпи по точки от представителя на ЦСКА Симеон Чамов и се класира втори. На ринга в Пловдив се качиха 120 състезатели при мъжете и 52 при жените. Надпреварата премина без световния шампион Детелин Далаклиев. След триумфа си в Милано световният шампион в категория "Перо" си даде напълно заслужена почивка. За предстоящата 2010 година ръководството на БК "Победа- Черноморец" възнамерява да кандидатства за домакинство на следващия втори кръг от шампионата за мъже, който ще се проведе през месец март. Домакин на международния турнир по бокс за мъже за купа "Странджа" ще е Ямбол. Състезанието ще се проведе от 16 до 20 февруари. Около 200 състезатели от цяла Европа и от Куба ще премерят сили в 11-те категории на надпреварата.

Източник: в. "Компас"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).