Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Балъков: Дошло е време в българския футбол да се реже
Автор: Екип Burgas24.bg 15:07 / 27.11.2009Коментари (0)712
© Burgas24.bg
На традиционната си седмична пресконференция мениджърът на „Черноморец - Бургас" Красимир Балъков за пореден път се обяви за коренни промени в българския футбол.

„Дошло е време да се реже. Проблемът не е дали ще има или няма да има извънреден конгрес. Идната седмица със собственика на клуба Митко Събев ще излезем с конкретни факти и идеи за промените. Ние обаче не сме органът, от който зависят промените. Въпросът е тези, от които зависят, да ги реализират", заяви Балъков, който отново се застъпи за първенство с 10 отбора в елитната група.

„В България няма реален футболен бизнес. Разликата, оттам откъдето идвам и тук, е като между деня и нощта. В българския футбол се води фалшива политика. Няма закони, няма правила. Сключват се договори, но пари не се плащат. „Черноморец" е за спазване на договорите, но как да правиш професионален футбол в тези условия. Разбираемо е да има известни закъснения в плащанията, но това да не се прави нарочно и изкуствено. Порочна е практиката от типа дай сега да го вземем този футболист, пък да видим кога ще можем да го платим. И ангажиментите да се отлагат във времето", категорично се аргументира мениджърът на „акулите".

Запитан конкретно за финансовите неуредици около трансфера на Платини в ЦСКА, Бала посочи, че „червените" се бавят с плащането на ДДС-то и се надява проблемът да бъде решен на най-високо ниво - между собствениците на клубовете.

„Въпросът не е дали ще стигнем до съд, за да си получим дължимото. Въпросът е, че ние се заблуждаваме, че в България имаме вътрешен пазар. Има само няколко клуба, които плащат. Другите се надлъгват. Затова нямаме качествен футбол и качествени футболисти от българското първенство за националния отбор" завърши бронзовият медалист от САЩ 94.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Манчестър Юнайтед е твърд фаворит срещу Твенте, според букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: