Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Волейболният Нефтохимик надигра Левски-Сиконко с 3:1
Автор: Екип Burgas24.bg 17:25 / 22.11.2009Коментари (0)384
© Burgas24.bg
В директен сблъсък за третото място на турнира за "Купа Атаро клима" волейболният отбор на ЛукОйл-Нефтохимик надигра Левски-Сиконко с 3:1 (25:21, 25:23, 16:25, 30:28) в последния си мач на турнира, но това обаче се оказа недостатъчно за бургазлии да изпреварят шампионите в класирането.

Първият гейм тръгна равностойно, но след 8:7 за Левски пет поредни точки дадоха предимство от 12:8 на ЛукОйл. Старши-треньорът Пламен Христов извади диагонала Симеон Алъксандров и пусна на негово място Цветан Петров. Разликата в полза на бургазлии обаче набъбна и при 20:13 Александров се върна в игра. Левски успя да постопи аванса на ЛукОйл, но само до 25:21. И във втората част "сините" имаха преднина при първото техническо прекъсване, но от 8:5 допуснаха изравняване за 11:11. До края на гейма битката за всяка точка беше люта, за да се стигне до блок-аут на Мартин Пенев, която донесе и тази част в полза на бургазлии.

За третия гейм Пламен Христов вкара в игра Венцислав Георгиев като диагонал, а Симеон Александров се премести на четворката, оставяки Деян Нинов в ъгъла. Шампионите поведоха с 5:0 в началото на гейма, 8:2 на първия техническо тайм-аут и 16:8 на втория, за да затворят при 25:16. При 15:8 Северин Димитров извади от игра Мартин Пенев и пусна на негово място Николай Костадинов. И в четвъртия гейм "сините" имаха предимство от три точки и на двете технически прекъсвания, но бургаският тим изравни за 19:19 и дори поведе с една точка. Христов потърси решение, връщайки Нинов на терена, обаче ас на бразилеца Рузвелт увеличи за 23:21 за ЛукОйл. С успешна блокада Левски възстанови равенството за 23:23, след което двата тима се "захапаха" точка за точка. При 29:28 за бургазлии атака в мрежата на Александър Симеонов донесе победата на ЛукОйл-Нефтохимик.

Единият гейм спечелен от Левски-Сиконко, се оказа достатъчен за тима да завърши на трето място в турнира, докато ЛукОйл остана четвърти с по-слабо геймово съотношение.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Манчестър Юнайтед е твърд фаворит срещу Твенте, според букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: