БК “Черноморец” очаква тежък мач във Варна

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:17 / 05.11.2009
367
Морското дерби в четвъртия кръг на Националната баскетболна лига между мъжките "Черноморец" и "Черно море" се очаква с голямо нетърпение от баскетболните фенове. След три изиграни мача двата отбора имат равен брой актив от точки- 4, от една победа и две загуби. Заради по- добра голова разлика обаче момчетата на треньора Дечо Коешинов заемат четвъртото място, докато предстоящият им съперник е пети във временното класиране на шампионата. Освен това в предходния кръг "Черноморец" бе много близо до сензацията да победи шампиона "ЛУКОЙЛ- Академик" /74:85/. Със сигурност това ще стане след време в някои от следващите двубои между двата отбора още този сезон.

Дербито срещу "Черно море", което ще се играе във Варна на 7 ноември, пък ще има особен заряд предвид двете нови попълнения в състава на "Черноморец", които последно играха с екипа на "моряците". Това са Пламен Алексиев и Атанас Пенев, за които мачът ще е своеобразен тест, в който над емоциите ще трябва да надделее професионализмът.

"Дано да няма пренавиване. На контролата във Варна по време на подготовката Алексиев и Пенев показаха точно с игра, че са добри състезатели и не видях в действията им да има реваншизъм. Мисля, че това ще е мач като мач и ще бъдат концентрирани максимално", каза вчера по време на традиционната пресконференция старши треньорът Дечо Коешинов.

"Във Варна няма да е никак лек двубоят, защото всички отбори в групата са много равностойни. Дори "ЛУКОЙЛ- Академик", "Левски", ЦСКА не са тази класа, която бяха преди две години. Мисля, че този сезон за първи път първенството е много равностойно. Има осем отбора, от които един-два са малко над другите и там няма фрапантна разлика между тях, както беше преди години", каза още Коешинов.

За пореден път наставникът на "Черноморец" подчерта, че неговите играчи имат сериозно отношение към противниците. "Това е хубаво, защото, ако ние не уважаваме съперника, играта ще ни го върне по някакъв начин, колкото и тривиално да звучи това".

В същото време от "Черно море" заявиха, че ще заложат на по-агресивна игра. Босът на "моряците" Симеон Варчев очаква срещата да е интересна от психологическа гледна точка. "Баскетболистите, които освободихме, сега играят в Бургас. Ще искат да доказват, че са много велики. В един мач могат да успеят, но после всичко ще си дойде на мястото. Втората причина да очаквам интересен мач е, че събраха интересни играчи с големи амбиции. За централния им нападател не се шумеше много, а той излезе по-добър, отколкото го мислехме. Затова очаквам интересен мач, в който сме длъжни да победим", заяви пред варненските медии Симеон Варчев.

Двубоят в събота е от 16.00 часа, а младежите в дублиращата група играят от 13.00.

Източник: в. "Компас"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).