Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Баскетболистите на Черноморец на крачка от сензацията срещу Лукойл Академик
Автор: Екип Burgas24.bg 20:47 / 31.10.2009Коментари (1)868
Шампионите от Лукойл Академик се наложиха трудно с 85:74 над приятната изненада в Националната Баскетболна Лига Черноморец (Бургас). Срещата бе изключително оспорвана, като на полувремето светлинното табло показваше равенство между двата тима - 40:40. След почивката, момчетата на Георги Младенов вдигнаха оборотите и успяха да натрупат преднина, която се оказа недостижима за бургазлии.

Мачът започна великолепно за домакините от Черноморец, които успяха да излязат напред с три точки само след 4 минути игра. До края на първата част „Акулите" не изпуснаха лидерството, като с основна заслуга за това бе американският център Брус Браун, който за пореден път бе пълен господар под двата коша, като реализира 11 точки и „хвана" 6 борби. Мартин Дурчев добави 5 точки, а гардът на домакините Пламен Алексиев се отчете с три. За гостите от Лукойл Ърнест Браун беше най-резултатен с 6, а Тодор Стойков добави 4.

Втората четвърт започна с превъзходство на шампионите, като след тройка на Чавдар Костов и добра комбинативна игра, те успяха да излязат напред с пет точки - 30:25, след 3 минути игра. Наказателната акция на момчетата на Георги Младенов продължи, като те успяха да увеличат преднината си на 7 точки и станаха пълни господари под двата коша. В този момент треньорът на Черноморец Дечо Коешинов взе таймаут, за да се опита да успокои своите възпитаници. Това се отрази положително на домакините, които затегнаха защитата и заиграха по-концентрирано в нападение. Над всички бе Пламен Алексиев, който завърши успешно няколко атаки и увеличи актива си на 10 точки, а Дуейн Мортън и Мартин Дурчев завършиха първите 20 минути съответно с 4 и 11 точки. За Лукойл Академик най-резултатен беше Ърнест Браун с 14 точки, а Уолкър Ръсел добави 7. В крайна сметка двата отбора се оттеглиха на полувремето при равенство 40:40 и оставиха всичко да се реши през второто полувреме.

След почивката домакините отбелязаха първи чрез Брус Браун, но след това шампионите от Лукойл включиха на бързи обороти и направиха серия от 8-0. Тя бе прекъсната от Пламен Алексиев, но веднага след това, нов кош на гостите доведе резултата до 52:44 в полза на Академик, като до края на третата част оставаха 6 минути. При този резултат дойде и първото прекъсване за Черноморец, но това не промени ситуацията на терена. "Студентите" показаха класата си и не оставиха никакво съмнениев превъзходството си при резултат 65:53.

В началото на последните десет минути двата отбора си размениха няколко добри атаки, но след това баскетболистите на Черноморец направиха серия от 7-0, с което намалиха пасива си до 5 точки - 65:70. Последва моментална реакция от Георги Младенов, който взе прекъсване. След кратката почивка, шампионите се окопитиха и бързо увеличиха преднината си на 9 точки, но все още нищо не беше ясно, тъй като до края на мача оставаха 3 минути. Брус Браун и Дуейн Мортън върнаха надеждите на бургаските фенове, но петото лично нарушение на най-резултатния в този мач Мартин Дурчев (Черноморец), както и последвалите тройката на Тодор Стойков и две точни стрелби от средно разстояние на Уокър Ръсел "убиха" надеждите на "Акулите" за победа в този мач.

Мартин Дурчев от Черноморец беше най-резултатен в мача с 25 точки, а Брус Браун и Пламен Алексиев завършиха съответно с 16 и 15 точки, но това се оказа недостатъчно за нещо повече от почетна загуба.

За победителите от Лукойл най-резултатен беше Уолкър Ръсел с 20 точки, а с една по-малко отбеляза Ърнест Браун. Капитанът на "студентите" Тодор Стойков се отчете с 15 точки.

Източник: Sportal.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
БРАВО АКУЛИ.С такъв прогрес рано или късно ще сме 1и.УСПЕХ!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.



Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: