Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Треньорът на баскетболния Черноморец: Започваме с добро настроение срещу „Ямбол“
Автор: Екип Burgas24.bg 09:36 / 15.10.2009Коментари (0)468
© Burgas24.bg
След броени дни обновеният баскетболен отбор на „Черноморец" посреща тима на „Ямбол" в домакинска среща от първия кръг на националната баскетболна лига. Мачът ще бъде официален дебют на новият треноьр на бургазлии - Дечо Коешинов. Освен него пред местната публика ще излязат и новите попълнения в отбора - американците Дуейн Мортън и Брус Браун, Мартин Дурчев, Пламен Алексиев, Бойчо Брънзов младши, Асен Саралийски и Атанас Пенев. Ръководството на клуба даде пресконференция преди мача с „Ямбол" в зала „Бойчо Брънзов". Това ще се превърне в традиция, поради изискване на баскетболната федерация. На нея присъстваха треньорът Дечо Коешинов и президента на черноморци Димо Костов. Коешинов сподели, че настроението в отбора е добро, въпреки някой дребни проблеми свързани с играчи на тима. Стана ясно, че Димитър Рошманов ще се подложи на две операции. Капитанът на бургазлии ще легне под ножа заради херния и проблеми с адукторите. Очаква се гардът да се върне обратно на игрището в началото на 2010 година. „От както разбрах за положението на Рошманов, мисля кой да избера за негов заместник. Говорих и с момчетата, като най - вероятно ще се спра върху Минчо Алексов. Той безспорно е най - опитния играч на „Черноморец". Смятам, че той заслужава да поведе отбора", заяви Коешинов, относно избора на капитан. Треньорът на черноморци заяви, че основната цел на тима е да играят на ниво. Това ще важи не само за домакинските мачове, но и за тези навън.

Относно това, дали могат да се изненадат с нещо отборите на „Черноморец" и „Ямбол", Коешинов заяви че и двата тима се позначват отлично. „Наблюдавали сме техни мачове. Аз и треньора на ямболии Иван Чолаков сме много добре запознати един с друг. Стила на игра, който той налага се доближава доста до мойте възгледи. Очакваме срещата с нетърпение и се надяваме да се получи един добър мач", допълни наставникът на бургазлии.

От „Черноморец" се оглеждат и за още един гард. Липсата на Рошманов е осезаема. От тима разполагат с негов заместник в лицето на Пламен Алексиев, но и ако той се контузи, нещата стават сложни. От ръководството разкриват, че са влезли в разговори с младо момче, но засега отказват да коментират с подробности. Все пак, при спешен случай черноморци ще разчитат на младия Трифон Ботев. Гардът играе за дублиращия тим на бургазлии.

От пресконференцията стана ясно още, че дубльорите на баскетболния „Черноморец" ще играят от 15:00 ч., всеки път когато пърият има мач. Треньор на дублиращия отбор ще бъде Димитър Ставрев.

За домакинската среща на „Черноморец" отпада и Бойчо Брънзов, който не в състояние за игра, след нелеп битов инцидент. Асен Саралийски също е под въпрос, но в деня на мача, ще бъде взето решение дали той ще играе.

Президентът на бургазлии - Димо Костов, разкри че на полувремето са подготвени изненади за публиката. Една от тях вероятно ще е мажоретен състав, а другата възможност е 10 годишни деца, който ще играят баскетбол през 15 минутната пауза. От „Черноморец" пускат и в продажба абонаментни карти за редовните зрители. Всеки, който желае да закупи такава, може да го направи в канцеларията на клуба, срещу сумата от 26 лв. С тази карта могат да се гледат всички домакински мачове, а те ще бъдат най - малко четиринайсет. За всяка домакинска среща ще има забрана да се внасят бутилки и кутии с газирани напитки, с цел да се предотвратяват евентуални глоби за хвърлени предмети. Предвидено е и да се поставят допълнителни столове зад кошовете и така да се увеличи капацитета на залата. Мачът „Черноморец" - „Ямбол" е тази събота от 18:00 ч., в зала „Бойчо Брънзов". Главен съдия на срещата е Мирослав Томов с помощници Красимир Димитров и Боян Алексиев.

Източник: в. "Черноморски фар"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!



Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: