Яне Янев: ФК „Черноморец” - Бургас е сравнително изряден

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:13 / 28.09.2009
718
В сравнение с останалите футболни отбори ФК „Черноморец- Бургас" може да се счита за сравнително изряден. Това заяви на пресконференция в Бургас лидерът на РЗС Яне Янев. Той каза, че тази седмица Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика ще гледа точката, свързана с доклада на НАП по отношение на големите футболни клубове.

Ревизията на „Черноморец е била възложена на 01.07.2008 година за периода от 01 април 2007 г. до 20 май 2008 година. При нейното извършване са установени нарушения на данъчно-осигурителното законодателство и неначислено ДДС за осъществени доставки, каза Янев.

"Не е начислено ДДС и по отношение на безвъзмездно предоставени услуги на работници и служители. Получена услуга от чуждестранно лице, лицензиран агент за състезатели, за посредничество при включване на професионален трудов договор на съответен състезател, без да е начислен данъкът. Има неначислено ДДС и за безвъзмездни доставки на билети за футболни срещи. Има отчетени разходи в нарушение на счетоводство и данъчното законодателство за глоби, наложени на играчите от БФС, както и имуществена санкция от Българската професионална футболна лига за нарушаване на нормативен акт. Има неотчетени приходи от преотстъпване на състезателни права", каза Янев.

"Задълженията обаче, определени с ревизионния акт, са погасени посредством извършено прихващане от сумите, подлежащи на възстановяване.", информира той. Поради тази причина бургаският футболен клуб е сравнително изряден, смята лидерът на РЗС. Според него НАП си е свършила работата и е установила редица законно нарушения. На утрешното заседание на Комисията за борба с корупцията ще бъдат решени по-нататъшните й действия.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).