Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Брус Браун направи първа тренировка с баскетболния “Черноморец”
Автор: Екип Burgas24.bg 10:34 / 18.09.2009Коментари (0)477
© Burgas24.bg
213-сантиметровият гигант Брус Браун, който е най-новото попълнение в състава на баскетболния "Черноморец", направи първа тренировка. 26-годишният американец пристигна в Бургас късно в сряда. Преди вчерашната тренировка в спортна зала "Бойчо Брънзов" той се запозна със сънародника си, 200- сантиметровото тежко крило Дуейн Мортън. Както е известно, двамата янки ще играят с екипа на бургазлии в предстоящия сезон от Националната баскетболна лига за мъже.

Минути след като завърши занятието на женския "ЛУКОЙЛ- Нефтохимик", американците Дуейн Мортън и Брус Браун имаха възможността да се запознаят със своята сънародничка- американката в тима на шампионките Трейси Едуардс.

Брус Браун подписа договор с "Черноморец" за един сезон. Центърът е играл в португалското първенство в тима на "Барейрензе Унилогос". Бил е на първо място по блокади в лигата с 1.8 средно в 16 изиграни срещи. Като добавка към това Браун е правил сравнително добрите 13.4 точки и 7.9 борби при много добри показатели в стрелбата от разстояние.

Освен Дуейн Мортън и Брус Браун "Черноморец" ще бъде подсилен от още четирима нови състезатели. В тима, воден от старши треньора Дечо Коешинов, от новия сезон ще играят бившият плеймейкър на вицешампиона "Евроинс Черно море" Пламен Aлексиев /180 см на 22 г./, съотборникът му във варненския тим Атанас Пенев /196 см, 24 г., крило/, привлеченият от "Рилски спортист" /Самоков/ Асен Саралийски /199 см, 25 г., крило/ и бившият състезател на "Тунджа" /Ямбол/ и "Балкан" /Ботевград/ Мартин Хорозов- 200 см, 23 г., крило.

Поради ангажименти сутрешното занятие пропуснаха Минчо Алексов, Димитър Найденов, Ростислав Алексов и Емил Бинев, който днес, 18 септември, ще вземе участие в юношеския "Мач на звездите" в Полша. С отбора тренират още Трифон Ботев и Бойчо Брънзов.

От миналогодишния състав няма да играят Васил Шавов, Иван Стойчев, Кирил Кирязов, Станимир Аргиров и Александър Гогов. Спряганият за ново попълнение в "Черноморец" Цветелин Иванов ще играе в Румъния.

Другото ново лице в БК "Черноморец" е Васил Стоянов. Роденият в Бургас ветеран ще изпълнява функциите на спортен директор в клуба.

В първия кръг от шампионата на НБЛ на 17 октомври "Черноморец" е домакин на "Ямбол".

Източник: в. "Компас"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!



Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: