Тежък мач срещу Локо Мездра очакват "акулите"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:46 / 10.09.2009
1525
„В Мездра ни чака мач на характерите, мъжки мач. Нееднократно казах на момчетата да се готвят за битка. От спортно-техническа гледна точка не се притеснявам, защото имаме добри футболисти, но борбата ще бъде много сериозна. Важно ще бъде и кой ще надделее в психологически план", заяви мениджърът на „Черноморец-Бургас" Красимир Балъков на традиционната си пресконференция преди всеки мач от „А" група. В 5-тия кръг „акулите" гостуват на „Локомотив" /Мз/ на 12 септември /събота/ от 17 ч.

Балъков определи двубоя още като възлов и решаващ за неговия тим след постигнатите 3 победи и 1 равенство от началото на шампионата. Заради важността на изхода бургазлии заминаха за Мездра не един, а два дни преди срещата. Те поеха на път с клубния автобус в ранния следобяд в четвъртък. Здравословни проблеми извадиха от групата Орлин Старокин /заразен от шарка/, Адриан Фернандес /травма в коляното/ и Матиас Морис /болки в кръста/. Извън списъка с 18-те играчи останаха също третият вратар Пламен Колев и Шенер Ремзи. След изтърпяно наказание в състава се завръща капитанът Траян Дянков.

Травмите на Фернандес и Морис, както и трансферът на Мишел Платини в ЦСКА, намаляват опциите за избор на изпълнители в атаката. За титуляри се конкурират Георги Чиликов, Мартин Тошев и Адалтон Дуду. Първите двама имат сериозни шансове да започнат в стартовата 11-орка. Най-вероятно заместник на Старокин по левия фланг на защитата ще бъде сърбинът Александър Стоимирович. Той беше изпробван на тази позиция в контролата със „Спартак" /Вн/ и остави добри впечатления.

„Тимът от Мездра разполага с опитни футболисти и на собствен терен играе компактно и агресивно. Всеки противник, който не му се противопостави по същия начин, може да изпита затруднения. За нас е добре, че Предраг Пажин е наказан. Целта ни е както във всеки мач - да вземем 3 точки", посочи Балъков.

Мениджърът на „акулите" опроверга категорично слуховете за преминаване на Старокин в ЦСКА. „След 31 август не може да се говори за трансфери. Освен това Орлин е един от най-добрите български футболисти и наш клуб трудно може да го купи", отсече плеймейкърът на славната Пенева чета.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).