Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (3)
Гергана Апостолова – вицешампионка от световното първенство по карате в Япония
Автор: Екип Burgas24.bg 18:38 / 01.09.2009Коментари (0)637
©
Гергана Апостолова завоюва в конкуренцията на 32 състезателки сребърния медал на световното първенство за жени в дисциплината „ката". На най-високия форум за каратеките от цял свят пред бургаската състезателка остана единствено представителката на домакините Ито. До момента именно Гергана е единствената жена, която е побеждавала японката, като този успех беше постигнат на международния турнир в Лос Анжелис в началото на 2009 год.

Над 1 700 участници от над 20 страни се включиха в надпреварата за отличия в най-престижните първенства по Карате Киокушин - IV Световно Първенство за мъже на категории , Световно Първенство за жени и Международния турнир за деца, юноши, девойки и ветерани, които се проведоха в Токио от 21 до 23 август.

Отборът на Българската федерация по Киокушин, с Председател Сенсей Емил Костов се представи повече от достойно. В Международният Турнир за деца, тази година на "кумите" до 9 г. и до 12 г., където конкуренцията бе много голяма, дебютираха Вержиния Христова, Виктор Христов и двамата от СКК "Киокушин Спирит" - Бургас и Калоян Иванов от СК "Ичи Геки - Варна". За съжаление и 3-мата състезатели загубиха своите срещи от представители на домакините.

В Световното Първенство за мъже на категории, което се провежда веднъж на 4-ри години, националният състезател на БФКК и възпитаник на СК "Ичи Геки - Варна" - Захари Дамянов проведе три изключително тежки схватки с конкуренти от Бразилия, Япония и Русия и се класира 2-ри в супер тежка категория (+90кг).
Дамянов беше спрян едва на финала и то в продължението от руснака Михаил Козлов.

С поредните си успехи възпитаниците на Световния Шампион - Сенсей Емил Костов, Захари Дамянов и Гергана Апостолова, показаха отново високата си класа и затвърдиха авторитета си на състезатели, които не отстъпват с нищо на световните сили в Карате Киокушин, съответно на „кумите" и „ката"!

След третият ден от Първенствата, Сенсей Костов и Гергана Апостолова, взеха участие в технически Семинар, в който инструктори бяха големите имена в спорта Карате Киокушин - Сенсей Нарушима - Шампион на Япония и двамата Световни шампиони - Шихан Кияма и Шихан Франциско Фильо.

Талантливите момичета и момчета от Бургас, упоритата работа с тях в СК „Киокушин Спирит" и прекрасните условия , които са ни осигурени от президента на „Мела Инвест" Любен Джубрилов в здравен и спортен център „Аякс", са основните причини за успехите, които постигаме - коментира вицесветовната шампионка Гергана Апостолова







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: