Ударно начало на 2021 година за олимпийското ни таекуондо

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
11:53 / 20.01.2021
1104
С амбициозен спортен календар и поредица от тренировъчни лагери стартира годината за олимпийското ни таекуондо.

От началото на седмицата националният отбор на България е на подготвителен лагер в Тетевен, воден от националния треньор Фарзад Золхадри. Интензивните тренировки ще продължат 2 седмици, след което националите веднага ще заминат на лагер в Техеран. Там те ще продължат своята подготовка съвместно с един от най-добрите отбори в света - иранският.

Тренировъчният план на Золхадри предвижда в продължение на повече от месец българските и иранските национали да мерят сили и обменят опит. Първоначално съвместните тренировки ще се провеждат в иранската столица за няколко седмици, а веднага след това и на българска земя, за чиято цел отбора на Иран ще пристигне у нас.

Интензивната и стриктна подготовка се дължи на предстоящите ключови турнири, които за първи път в историята на таекуондо ще се бъдат проведени в една и съща държава - България.

През настоящата година страната ни ще бъде домакин на най-важните състезания в световния таекуондо календар - Европейско първенство за мъже и жени, Европейски Олимпийски квалификации за игрите в Токио, Мулти-европейски игри, ежегодният ранков турнир - София оупън, първият европейски таекуондо фестивал - Ханмадан и кулминацията в българското домакинство - Световно първенство за юноши.

Ето всички национали, които Фарзад Золхадри заведе в Тетевен : Владимир Далаклиев, Калоян Бинев, Божидар Аврамов, Теодор Здравков, Александър Джорджев, Христо Богданов, Любомир Богданов, Кристиян Златев, Даниел Ладжев, Николет Костова, Габриела Кацарова, Илина Иванова, Калина Петрова, Емилия Тасева.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).