Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
"Черноморец" спечели бронза във водната топка
Автор: Екип Burgas24.bg 09:42 / 21.07.2009Коментари (0)262
Още един трофей прибави към витрината с отличия бургаският клуб по водна топка "Черноморец". Престижната купа беше спечелена от момчетата, родени 1995 г., и по-малки на финалите от Държавното първенство за сезон 2008/2009. Възпитаниците на старши треньора Петър Йонов се окичиха с бронзовите медали. Така те станаха третата сила в България по водна топка в тази възрастова група. До финалите достигнаха шест отбора, като шампион на страната стана столичният "Локомотив-Никола Нанов". Вицешампионската титла спечели сателитният им тим "Септември" /Сф/.

След медалистите се наредиха представителите на "Красна поляна" /Сф/, "Ботев 2000" /Враца/ и "Черно море 1948" /Вн/.

Във финалния турнир, който се проведе в Бургас, от пет мача "Черноморец" записа три победи и две загуби. В двубоя с "Красна поляна" нашите ватерполисти се наложиха с 8:4, победиха с 8:1 състава на "Ботев 2000", а в последната среща завършиха с успех от 10:4 срещу "Черно море".

Срещу абсолютния фаворит за титлата "Локомотив-Н.Н.", където основно играят национали, бургазлии нямаха никакви шансове и загубиха с 1:13.

След загубата с 6:4 през април, сега в директния двубой за второто място срещу "Септември" отборът на "Черноморец" имаше своята златна възможност за реванш, но не успя. Двубоят започна с превъзходство за домакините, които поведоха в първата част. До почивката обаче столичани изравниха 2:2. Последваха куп пропуски пред вратата на съперника, който в крайна сметка се поздрави с победата. Бургаските състезатели загубиха с 4:5, а с това и надеждите за спечелване на отличие от по-благороден метал в тазгодишния шампионат.

Както е известно, третото място за "Черноморец" бе предварително "осигурено" от съдиите, които в първи финален кръг в столицата ощетиха бургаския тим в полза на "Септември". При липсата на спортна база в морския ни град за провеждането на нормален тренировъчен процес обаче бронзът е успех за Бургас.

Източник: в. "Компас"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: