Изпратихме първия български олимпийски шампион Никола Станчев

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:12 / 15.07.2009
1547
Поклонението пред Никола Станчев - първият олимпийски медалист и човекът донесъл световна слава за българската свободна борба, събра в бургаската спортна зала "Бойчо Брънзов" не едно и две световно известни имена от спорта, дошли да кажат последно: "Сбогом на бачо Кольо". Паметта на бургазлията Никола Станчев почете председателят на БОК Стефка Костадинова, председателят на на Българската федерация по борба Валентин Йорданов, легендите на тепиха проф. Петър Киров, Янчо Патриков, десетки негови колеги и възпитаници от бургаската школа. Последно сбогом дойдоха да кажат бивши и настоящи състезатели по борба, бокс, футбол. Цветя поднесе и кметът на община Бургас Димитър Николов.

Никола Станчев донесе световна слава за България и Бургас в областта на свободната борба. На олимпийските игри в Мелбърн през 1956 година той спечели първия златен медал за страната ни и по този начин открива златната серия на българските олимпийци. През същата година той печели и среброто от турнира за световната купа в Истанбул.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).