Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
РИОКОЗ извършва проверки във връзка със случаите на стомашно-чревно разстройство в курорта „Св. Влас”
Автор: Екип Burgas24.bg 16:59 / 29.06.2009Коментари ()1513
© Burgas24.bg
РИОКОЗ - Бургас извършва проверки във връзка със случаите на стомашно-чревно разстройство в курорта „Св. Влас", съобщиха от инспекцията.

На 26 юни постъпва сигнал от родител на дете със стомашно-чревни оплаквания от ваканционно селище „Мистрал 2" във град Св. Влас, община Несебър. РИОКОЗ сформира екип от служители и бе започнато епидемиологично проучване.В момента на проверката в базата почиват 250 деца от Полша, Украйна и Русия. Общият брой на заболелите е 127 деца и 6 ръководители от всички групи с повръщане, разстройство и температура до 38 градуса. След консултация с инфекционист на място е предприето лечение. Заболяването до 27 юни отзвучава до пълно оздравяване, като на 27-ми децата са в добро състояние без клиника, като само 2 от тях не са напълно възстановени. Не се наложи хоспитализиране на децата. В лагера са почивали и 2 групи деца от гр. Шумен, след като установили неразположение на децата, ръководителите предприели отпътуване от лагера. Извършено е активно издирване на заболелите деца сред всички почиващи. Взети са проби за микробиологично изследване на кухненският персонал и деца със симптоми, взети са носогърлен секрет на 30 души от персонала за стафилококово носителство. Извършена е проверка на кухненският блок и са предприети редица мероприятия, включително и спиране дейността на ресторанта до извършване на почистване и крайна дезинфекция. До момента се установи стафилококово носителство при 8 души от персонала, на които са връчени предписания за отстраняване от работа.

За периода 22 юни - 28 юни случаите на заболели от варицела са 16, салмонелоза - 3, туберкулоза - 1, остри респираторни заболявания - 63, ентероколит 14, марсилска треска - 2, епидемичен паротит - 2, коклюш - 2.

През периода 22-26.06.2009 г. в КАБКИС са се изследвали 350 лица.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/RIOKOZ-izvurshva-proverki-vuv-vruzka-sus-sluchaite-na-stomashno-chrevno-razstroistvo-v-kurorta-Sv-Vlas-97838
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.