Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съкращават над 2000 строители в бургаско
Автор: Екип Burgas24.bg 13:54 / 24.03.2009Коментари ()560
© Burgas24.bg
От 2000 до 3000 строители предстои да бъдат съкратени в Бургас. От началото на годината до сега съкратените в сектора са 2000. Така цифрата на напусналите строителния бранш се очаква да надвиши 5000. Даните бяха оповестени днес от председателя на строителната камара Димитър Янакиев. По време на пресконференцията стана ясно още, че морският град се нарежда на едно от първите места по освободени служители в сектора. Янакиев направи съпоставка със столицата, където броят на освободените е значително по-малък - около 2000 съкратени строители.

Общия брой на заетите в бранша за бургаска област е 20 000, една голяма част от тях обаче вече се пренасочват в други отрасли като земеделието например.

За да се предотврати обаче тежкото положение Янакиев заяви, че се предвиждат ред антикризисни мерки като оптимизиране на разходите, повишаване квалификацията на служителите, както и намаляване разходите за самото строителство, за да се привлекат повече инвеститори и потенциални клиенти.

Значителна е частта и на замразените строителни обекти в областта, като някои от строителните фирми изчакват по-благоприятни времена.

За да продадат жилища някои от фирмите прокарват нова политика като например лизингово изплащане без лихвени проценти. Така след като купувача изплати 50% или 60% от вноските за апартамента, той се прехвърля на негово име, след като обаче гарантира за последващо покриване на оставащите вноски.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Sukrashtavat-nad-2000-stroiteli-v-burgasko-82708
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.