Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Организират информационен ден за европрограми за наемане на продължително безработни
Автор: Екип Burgas24.bg 10:23 / 04.03.2009Коментари ()727
Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта организират в Бургас информационен ден за разясняване възможностите за кандидатстване с проекти по схемата за предоставяне на безвъзмездна помощ по програма "Осигуряване на условия за активен трудов живот за хора над 50-годишна възраст и на продължително безработни лица".

Агенцията по заетостта, в качеството си на Междинно звено по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси" чрез Д"РСЗ" - Бургас отправя покана към гражданите за участие в информационния ден за разясняване на възможностите за кандидатстване с проекти по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-1.1.02 - "Осигуряване на условия за активен трудов живот за хора над 50-годишна възраст и на продължително безработни лица".

С проекти по схемата могат да участват Обучаващи/ Образователни институции/ организации (центрове за професионално обучение, професионални училища, професионални колежи, институции, имащи право и капацитет да предоставят обучения) - посредством предвидени дейности, пряко обвързани с постигането на заложените цели. Посочените институции следва да получават актуална информация относно нуждите от обучения на безработните лица и да предоставят обучения за придобиване и/или повишаване на професионална квалификация.

Могат да кандидатстват също и работодатели - посредством обученията на лица от целевата група и осигуряване на стажуване, ще се повиши икономическата активност и интеграция на уязвимите групи и неактивните лица на пазара на труда, както и Социално-икономически партньори - в качеството им на Работодател.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Organizirat-informacionen-den-za-evroprogrami-za-naemane-na-produlzhitelno-bezrabotni-79706
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.