Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Подпомагат деца от малцинствата в училищата
Автор: Екип Burgas24.bg 14:53 / 10.02.2009Коментари ()542
© Burgas24.bg
В Бургас стартира проект по комплексен подход за качествено образование на децата и учениците от етнически малцинства. Целта е да се подпомогне адаптацията на децата от етническите малцинства към училищното обучение, да намали риска от отпадане от училище и да подобри перспективата им за успешна социализация.

Затруднената адаптация към училището, слабото усвояване на учебния материал, нередовното посещаване на занятия и ред други са само част от проблемите с които трябва да се справят педагозите в програмата.

В рамките на проекта ще бъдат организирани летни подготвителни групи за интензивна подготовка по български език.

В извънкласни форми като ателиета по "Театър" и "Музика"и фолклорни състави малчуганите ще имат възможността да изявяват своите таланти. В рамките на проекта са предвидени и индивидуални програми за обучение и развитие за ученици от 1 до 7 клас с ниски постижения и застрашени от отпадане, както и за техните родители.

Партньори в проекта са ОУ, Васил Левски в Горно Езерово, СОУ Константин Петканов, ЦДГ-4 в село Рудник, РИО Бургас, Сдружение "Равновесие", както и Сдружение "Европейски проекти".



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Podpomagat-deca-ot-malcinstvata-v-uchilishtata-76695
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.