Българи се оказаха майстори на пицата, ето тайната им! | ||||||
| ||||||
В зависимост от брашното, то трябва да ферментира 24 или 48 часа, преди да се опече. За международния пица шампионат в Букурещ - Цветелин и Влади си носят тестото от България и има защо - двамата печелят журито. "Трудното беше съхранението на самото тесто, което си го носихме ние от България. То беше замесено тук и трябваше между 3 и 4 дни да оцелее. Спечелихме с нещо ново, направихме от 4 вида тесто една пица. С хубави продукти отгоре - домат, моцарела, сирене стракино, допа ди парма и валериана", разказа майстор пицарят Цветелин Първанов в ефира на bTV. На международния конкурс майсторът пицар Владислав Димитров печели златен медал в категория "Пица Креатива", сребърен медал в "Пица алтернатива" и бронзов за "Пица Класика". Разказва, че лилавото тесто на "Пица Креатива" го е направил с брашно от лилава царевица и че само българите са се откроявали с различни видове тесто. На конкурса освен с цветни теста, българите се откроявали и с акробатични движения. Така сред 70 участници от 12 страни, нашите момчета печелят 3 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала. |