Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нефтохима със система за ранно предупреждение от неблагоприятни метеорологични условия
Автор: Екип Burgas24.bg 14:06 / 16.12.2008Коментари ()553
© Burgas24.bg
Система за „Строителство и въвеждане в експлоатация на подходяща система за ранно предупреждение от неблагоприятни метеорологични условия" функционира в „Лукойл Нефтохим Бургас" АД. Тя дава информация от непрекъснатия мониторинг за качествата на атмосферен въздух в прилежащите населени места: гр. Камено, кв. Долно Езерово, ж.к. Меден Рудник, център гр. Бургас, както дневна и месечна прогноза за времето - скорост и посока на вятъра. Данните от контролираните замърсители, усреднени по час, се показват в реално време и като роза на въздействието. Системата позволява при поява на тенденция за настъпване на неблагоприятни метеорологични условия (скорост на вятъра под 1 м/с) с повишаване стойностите на контролираните замърсители да се предприемат корективни действия с цел недопускане на трайно нарушение качеството на въздуха в прилежащите селища.

Внедряването на системата е в изпълнение на Инвестиционната програма за привеждане в съответствие с условията от Комплексното разрешително на дружеството и показва съпричастността на ръководството на комбината в областта на опазване на околната среда, в частност подобряване състоянието на въздуха в прилежащата среда. Така „Лукойл Нефтохим Бургас" АД изпълнява задълженията си към държавата и законодателството в областта на околната среда.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Neftohima-sus-sistema-za-ranno-preduprezhdenie-ot-neblagopriyatni-meteorologichni-usloviya-70129
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.