Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Показват снимки на Несебър от началото на миналия век
Автор: Екип Burgas24.bg 10:47 / 08.12.2008Коментари ()682
©
Втора част на фото - изложбата „Носталгия по Стария град" бе открита днес в Конферентен център „Сочи". Още близо 100 снимки на Несебър от началото на миналия век показаха лицето на града такова, каквото малко хора вече го помнят.

Васил Киров - кмет на Несебър в периода 1962 г. - 1966 г. и 1981 г. - 1990 г., както и един от организаторите и дарителите на изожбата я обяви за открита и подчерта, че човек трябва да помни от къде идва, за да знае и къде отива.

Кметът на Община Несебър също разгледа изложбата и сподели на присъстващите за идеята на общинското ръководство да възстанови сградата на старото кметство, което се е намирало някога в Стария град на същото място и в същия й вид, за да се използва за културна и обществена дейност.

Гостите на изложбата с умиление разглеждаха снимките и си припомняха фрагменти от миналото на собствените си фамилии. Най-впечатляваща бе реакцията на баба Дула Янулова, която се разпозна в една от снимките, когато е била на 4 годишна възраст.

Ира Банова, главен организатор на изложбата напомни, че събирането на снимки продължава и предстои всички събрани материали да бъдат публикувани в общ том за идните поколения.

Третата, последна част на изложбата „Носталгия по Стария град" ще бъде открита утре /08.12/ в Читалище „Яна Лъскова" от 17:00 часа.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Pokazvat-snimki-na-Nesebur-ot-nachaloto-na-minaliya-vek-68986
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.