Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Поздрави за Несебър по случай 25-години в ЮНЕСКО
Автор: Екип Burgas24.bg 15:25 / 04.12.2008Коментари ()550
Кметът на Община Несебър г-н Николай Димитров получи поздравителен адрес от Кети ЗЗиикоста - президент на ЮНЕСКО Център за жените и мира на Балканските страни по случай 25-та годишнина от вписването на Несебър в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Прилагаме превод на писмото, представен ни от Община Несебър:

Уважаеми г-н Димитров,

Имам удоволствието да Ви поздравя с 25-та годишнина от вписването на Община Несебър, антична Месемврия и „перлата на Черно море" в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО - празник, важен не само за вашите съграждани, но и за цялото човечество.

Несебър с неговите останки от древни цивилизации е наистина богат град - музей с повече от 3000 години история. Църквите, илюстриращи постепенното развитие на Християнската архитектура, дървените къщи от 19 век, изобилието на исторически обекти даде причина на ЮНЕСКО да включи Несебър в своя списък на Световно културно наследство през 1983 г. Изминалите 25 години показват постоянно увеличаващия се интерес към съкровищата на града на туристи от цял свят, както и постоянните усилия на професионалисти /археолози, архитекти, строители, държавни служители и пр./ да запазят това славно завещание на човешкото творчество.

По време на последното ми посещение в Несебър на 9 ноември, заедно с представители на ЮНЕСКО от 10 европейски страни във връзка с Международната конференция за социалните промени в Балканския регион, се възхитих от величието, породено от усилията на толкова много художници и майстори, също така бях очарована от гостоприемството на местните хора.

Скъпи приятели от Несебър,

от мое име като президент на ЮНЕСКО Център на жените и мира в Балканските страни и от името на неговите членове, ми позволете да ви предам нашите най-добри и искрени пожелания за кураж да продължавате вашата изключителна работа по опазването на културните ценности, които вашият град е благословен да наследи.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Pozdravi-za-Nesebur-po-sluchai-25-godini-v-YuNESKO-68615
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.