Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кръгла маса по повод Деня на християнското семейство организира евродепутат
Автор: Екип Burgas24.bg 11:14 / 21.11.2008Коментари ()416
© Burgas24.bg
Кръгла маса по повод Деня на християнското семейство организира евродепутатът Маруся Любчева. Кръглата маса е на тема „Жената в митологията, религията, културата и социалния живот на запазночерноморския ареал" и ще се проведе в Бургас в Деня на християнското семейство - 21 ноември.

Идеята за Кръглата маса принадлежи на Маруся Любчева, член на Европейския парламент. Организацията на събитието се осъществява от Европейския информационен офис на евродепутатът в Бургас, а научен консултант е доц. Диана Радойнова от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски".

Маруся Любчева сподели, че 2008 е обявена от Европейския комитет за Година на интеркултурен диалог. Тя е белязана от инициативи и събития, посветени на идеите за обединение, но и за съхранение на културното многообразие в Европа. Принадлежността ни към ЕС и същевременно към един изключителен по своята културна полифония Черноморски регион ни задължава да преоткрием онези ценности и традиции, които могат да направят бъдещето ни по-сигурно и добро именно тук - на брега на уникалното Черно море. Жените в този регион са пазителки на традициите и носителки на съвременните идеи за толерантност и солидарност.

Тези изходни принципи обединиха усилията на Европейския информационен офис на българската депутатка в Европарламента, доц. Маруся Любчева и на няколко неправителствени организации за провеждането на научния форум.

Кръглата маса ще бъсе открита от доц. Маруся Любчева. Веднага след това Пленарен доклад ще изнесе проф . Иван Маразов-Митът за Хубавата Елена в Южна Тракия.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Krugla-masa-po-povod-Denya-na-hristiyanskoto-semeistvo-organizira-evrodeputat-67003
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.