Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Разбиха врачанска банда, крала скъпи возила по морето
Автор: Екип Burgas24.bg 11:01 / 16.08.2016Коментари ()1226
© Burgas24.bg
В резултат на активната и задълбочена дейност на служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас по отношение противозаконното отнемане на луксозни леки автомобили - "БМВ", "Ауди" и "Ланд Роувър", осъществявано от територията на Южното Черноморие, снощи около 12.15 часа на паркинг до бл. 118 в ж.к. "Изгрев", със съдействието на служители от Пето Районно управление - Бургас в момент на качване и опит на запалване и потегляне с лек автомобил "БМВ 320 Д", с немска регистрация, е задържан криминално проявения Д.С., 26-годишен от Враца.

При извършените допълнителни процесуално-следствени действия са намерени и иззети ръкавици и ключ за привеждане в движение на автомобила - предмет на престъпление. Установено е, че Д.С. работи в съучастие с други мъже от Враца, които също са пребивават територията на Бургаски регион през активния летен туристически сезон. В процес на документиране е дейността им по противозаконните отнемания на луксозни автомобили с чуждестранни регистрации, собственост на туристи, почиващи по Южното Черноморие.

Задържането на Д.С. е в резултат на наблюдение на дейността му, извършвана на територията на Бургаски регион от около месец. Предпочитаната марка автомобили била "БМВ", като Д.С. се специализирал в отнемането им и последващото им укриване. За транспортирането на откраднатите автомобили обикновено се използвали регистрационни табели, отнети от други МПС.

По случая е образувано досъдебно производство, като се извършват действия по разследването за установяване съпричастността на останалите врачанци в противозаконното отнемане на близо 15 автомобила "БМВ", с чуждестранна регистрация, висок клас.



Още по темата: общо новини по темата: 3
19.08.2016 »
17.08.2016 »
16.08.2016 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Razbiha-vrachanska-banda-krala-skupi-vozila-po-moreto-663428
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.