Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Продължават издирването на удавения в Мандренското езеро рибар
Автор: Екип Burgas24.bg 15:33 / 13.11.2008Коментари ()886
© Burgas24.bg
Водолазен екип на "Гражданска защита" от четирима души втори ден издирва удавен рибар в езерото Мандра край Бургас. Това съобщи началникът на „Гражданска защита"-Бургас инж. Йордан Лозев.

Издирването е започнало още вчера около 16 часа след като в ІV РПУ е бил подаден сигнал за изчезването на 44 годишният Димитър Нейчев Караманов.

Водолазните екипи са били изпратени веднага на мястото. В хода на работата се е установило, че има и второ лице, което е било на лодката. Трупът на Янчо Велков Велков, роден през 1967 г. е бил открит оплетен в мрежите. Той е бил гол над кръста, с ожулни рани по гърдите причинени вероятно от оплитането в мрежите.

На мястото на инцидента водолазните екипи са открили лодка с гребла и близо 300 килограма мрежи и риба.

Според други рибари най-вероятно двамата мъже са влезли предната вечер на 11 срещу 12 ноември, за да крадат мрежи и улова в тях. Днес в тръстиките около мястото на инцидента е била открита туба с бензин. Странното според присъстващите на издирването е, че лодката също е миришела на бензин, въпреки че не е била с моторен двигател. Тепърва следствието ще изгражда версиите си за станалото.

Според началника на ИАРА -Бургас Джемил Кадиш от 1 януари миналата година промишленият улов в язовир "Мандра" е забранен. Там може да се извършва единствено любителски риболов с въдици. Фактите обаче сочат, че всяка нощ в изкуствения водоем се бракониерства и се хвърлят мрежи.




Още по темата: общо новини по темата: 3
10.12.2008 »
18.11.2008 »
13.11.2008 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Produlzhavat-izdirvaneto-na-udaveniya-v-Mandrenskoto-ezero-ribar-66092
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.