Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Окръжния съд остави в ареста обвинен във фалшификация на пари
Автор: Екип Burgas24.bg 13:54 / 03.10.2008Коментари ()675
© Burgas24.bg
Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" постанови днес състав на Бургаския окръжен съд за 45 годишния Димитър Янев Георгиев. Георгиев е обвинен в това, че е изработвал и пласирал неистински пари. В съдебната зала той направи пълни самопризнания, като се призна за виновен.
45-годишния Димитър Янев Георгиев бе задържан от полицията по сигнал за изготвяне и пласиране на неистински парични знаци на 30 септември т.г. При извършения личен обиск у него са били открити две неистински банкноти /копюр от по 50 лв. /.

В резултат на това, с одобрението на съдия от Окръжен съд - Бургас, е извършено претърсване и изземване от дома на Георгиев, където са открити мултифункционален принтер, с който са изготвяни засечените банкноти и шест изрязани оригинални банкноти /копюр от по 5 лв./.

Фалшифицирането е осъществявано по следния начин: от оригиналните пет левови банкноти се изрязва холограмната лента, която се нанася с помощта на лепило върху цветното ксерокскопие на оригинална 50 лв. банкнота. Установено е, че изготвените неистински банкноти са пласирани в търговски обекти, разположени на територията на Бургас и региона.

Днес в съда обвиняемия се призна за виновен по всички тези обвинения.

Прокурорът по делото Емил Христов бе категоричен „ Димитър Георгиев поиска да бъде пуснат под домашен арест, но аз настоявам да бъде задържан по стража. Престъплението е с изключителна степен на обществена опасност, като освен това е установено, че е имал и съучастник. Постановената от Окръжния съд в Бургас мярка за неотклонение, може да бъде обжалвана в 3 дневен срок пред БАС.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Okruzhniya-sud-ostavi-v-aresta-obvinen-vuv-falshifikaciya-na-pari-61399
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.