Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
52-ро заседание на на Общински съвет - Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 09:17 / 26.05.2015Коментари ()1231
© Burgas24.bg
Днес ще се проведе 52 заседание на на Общински съвет - Бургас. В дневния ред са включени 37 точки. Постъпила е докладна записка от заместник кмета по "Финанси, бюджет и икономика" Красимир Стойчев, който е входирал искане за изминение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Бургас. По същата тема докладна записка е постъпила и от общински съветници от групата на ПП "Национален фронт за спасение на България".

От НФСБ и от Евгений Мосинов - общински съветник от групата на БСП, предлагат и допълнение на Наредбата за опазване на обществения ред на територията на община Бургас и организиране на мерки против неправилното паркиране върху тротоари в гр. Бургас, съобщава "Фокус". Общински съветници от групата на ПП "Национален фронт за спасение на България" предлагат и проект за преобразуване на парка на ж.к. "Славейков" в развлекателен туристически обект "Парк Европа".

Кметът предлага учредяване на безвъзмездно право на строеж в "Меден рудник", в полза на Министерство на вътрешните работи за изграждане на сграда на РУ "Полиция" към ОД на МВР - Бургас. Той е подал докладна записка и за предоставяне на нежилищни помещения, частна общинска собственост на "Център за психологически изследвания"- регистрирано като сдружение с нестопанска цел, в обществена полза.

Георги Георгиев - общински съветник от ПП ГЕРБ и председател на Постоянната комисия по устройство на територията и от арх. Димитър Георгиев - общински съветник от ПП ГЕРБ и зам.-председател на Постоянната комисия по устройство на територията, настояват за поставяне на светофарна уредба на ул. "Гурко" и ул. "Републиканска". На общинското заседание ще се разгледа и докладна записка от Роза Арсова Желева - общински съветник от ПП ГЕРБ, относно изграждане на паркинг и паркоместа в ж.к. "Братя Миладинови". Красимира Семова Маркович - общински съветник от ПП ГЕРБ, е входирала докладна относно изграждане на зона за свободно пуснати кучета.

Входирана е и докладна записка от кмета на Бургас за внасяне на предложение до Министерски съвет на Република България за отпускане на персонална пенсия на деца сираци, както и за отпускане на финансови средства на отбора по лека атлетика (девойки) от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето" за участие в Световните ученически спортни игри в Китай през месец юни 2015 г. и на вокална формация "Морски песъчинки" за участие в Международния детски фестивал на култура и изкуство в Тянджин - Република Китай през месец юли 2015 г.

Д-р Мануелян - зам.-кмет "Здравеопазване, социални дейности и спорт" е входирал докладна записка относно предоставяне на финансови средства на Иван Иванов, Христо Велев, Мария Димитрова и Деница Симова за участията им на Европейско първенство по канадска борба в гр. София , от 1 - 7 юни и на Стела Пеева и Иван Казаков за участията им на Световен финален турнир OUATT KID'S CUP по тенис за деца в гр. Ла Бол, Франция от 29.06 до 04.07.2015 г. Той е входирал и предложение за предоставяне на безвъзмездни финансови помощи в полза на физически лица.

Д-р Антонио Душепеев, председател на Постоянната комисия по здравеопазване и социални дейности при Общински съвет, предлага отпускане на средства за финансово подпомагане на процедури "Ин Витро" на лица, двойки и семейства с репродуктивни проблеми, живущи на територията на Община Бургас.

Постъпили са и няколко искания свързани с "Интегриран проект за подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води" в кварталите Банево, Ветрен и Минералните бани, гр. Бургас, както и за приходите от "Синя зона" за периода от януари 2014 г. до април 2015 г.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/52-ro-zasedanie-na-na-Obshtinski-suvet-Burgas-560066
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.