Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Центровете за временно настаняване в Бургас работили с пълен капацитет по празниците
Автор: Екип Burgas24.bg 12:26 / 03.01.2014Коментари ()1186
©
При пълен капацитет са работили по време на празниците двата центъра за временно настаняване в Бургас, каза Мая Казанджиева, директор дирекция "Социални дейности и трудова заетост" в община Бургас. Тя обясни, че имало хора, които не са пребивавали постоянно, както и такива, които са влизали с познати и приятели.

"За центровете има хора, които изчакват да бъдат настанени. Те са 2-3, но една част не са жители на общината и нямат лични документи, възможно е въобще да не бъдат приети. Има и лица, които са в процес на проучване от дирекция "Социално подпомагане" и такива с издадени заповеди". Това според Казанджиева е нормален процес в работата на подобни центрове.
 
Казанджиева разказа още, че част от посетителите на центровете за временно настаняване имат трайно пристрастяване към алкохол и всъщност най-големия проблем идва от тези техни привички.

"Непрекъснато социалните работници и управителите на центровете водят разговори в тази посока, а при нарушаване на правилата и недобри взаимоотношения, за да се предотварят инциденти се намесва охраната. Не трябва да се забравя, че това са хора, които много са преживели и всеки си има своя лична драма", допълни Мая Казанджиева.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Centrovete-za-vremenno-nastanyavane-v-Burgas-rabotili-s-pulen-kapacitet-po-praznicite-471964
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.