Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Маруся, която намери 12 000 евро и ги върна: Обявиха ме за луда
Автор: Екип Burgas24.bg 15:07 / 02.01.2014Коментари ()2769
©
Едни писаха, че съм луда, други ме хвалеха, трети твърдяха, че съм глупава. Ако бяха разбрали, че не съм върнала парите, и в риалити щяха да ме поканят". Това заяви Маруся Русева от Созопол, която през август м.г. намери 12 000 евро и ги върна на притежателя им. Според жената, която изненада всички с постъпката си, тези пари не могат да я направят щастлива за сметка на чуждото нещастие, каза самата тя в "Денят започва" по БНТ.

Маруся е възмутена, че ние, българите, си изкарваме само кирливите ризи и никога не казваме нищо добро един за друг. За постъпката си тя получи по-голяма доза обвинения, отколкото похвали."Умишлено се съгласих да дам гласност, защото ми писна да показват само лошото на българите навсякъде.

"В Норвегия, когато гласували бюджета на страната, след Втората световна война отделили най-много пари за културата. Питали министъра и той им отговорил, че когато човек е духовно богат, може да преживее и най-голямата криза", обясни поведението си жената от Созопол. Тя върна парите на собственика им Чоно Делиев от Карлово. Мъжът, който спечелил сумата като гастърбайтер, й дал 100 евро за благодарност. "Когато намерих парите, започнах да ги разпределям. По едно време съвестта ми заговори. Казвам си: Чии пари разпределяш?. Това беше в първите секунди и после реших да ги върна", спомня си Маруся.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Marusya-koyato-nameri-12-000-evro-i-gi-vurna-Obyaviha-me-za-luda-471848
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.