Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Окръжен съд – Бургас потвърди ареста на разследван за кражба на автомобил
Автор: Екип Burgas24.bg 13:31 / 21.12.2013Коментари ()944
©
Окръжен съд - Бургас потвърди наложената на Михаил Ангелов от с. Славянци, област Бургас мярка за неотклонение задържане под стража. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 10.11.2013 г. от гараж в с. Славянци, община Сунгурларе, противозаконно е отнел чуждо моторно превозно средство - лек автомобил "Фолксваген Пасат" на стойност 1100 лв. от владението на собственика му, без негово съгласие, с намерение да го ползва, като е последвала повреда на колата и тя е оставена без надзор край пътното платно под табела за край на с. Чубра по посока на с. Славянци.

На 17.12.2013 г . Районен съд - Карнобат е взел спрямо него най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража. Ангелов обжалва пред въззивния съд определението, с което му е постановен арестът.

Окръжен съд - Бургас като взе предвид молбата му за налагане на по-лека мярка за неотклонение - домашен арест, изразените в съдебното заседание становища на страните и събраните от досъдебното производство материали, остави Ангелов задържан под стража. Въззивният съд прецени, че представените доказателства водят до извод за обосновано предположение, че той е автор на деянието, за което е привлечен да отговаря. То е тежко умишлено престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 1 до 10 години.. Отчетено бе също, че младежът е показал не се е явил без уважителна причина в съдебно заседание по наказателно дело за опит за изнасилване, извършен на 02.03.2013 г. в с. Чубра. Съдебният състав намери, че съществува реална опасност той да извърши друго деяние или да се укрие в опит да избегне наказателна репресия, ако му бъде определена по-лека мярка за неотклонение.

Определението на Окръжен съд - Бургас е окончателно.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Okruzhen-sud-Burgas-potvurdi-aresta-na-razsledvan-za-krazhba-na-avtomobil-470429
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.