Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съкратените работници ще блокират кръстовище
Автор: Екип Burgas24.bg 15:20 / 19.12.2013Коментари ()1200
© Burgas24.bg
Част от съкратените 150 човека от "Бургаските корабостроителници" се събраха днес на протест в центъра на Бургас пред офиса на Първа инвестиционна банка, предаде репортер на Burgas24.bg. За банковата институция се знае че е един от големите кредитори на дружеството и че изпълнителният директор Диян Маринов Дянков е неин служител.

Съкратените работници за пореден път разказаха за проблемите си и изразиха тревога относно неяснотите около бъдещето си.

Част от протестиращите бяха допуснати на разговор в клона на ПИБ. След 15 минути излязоха, за да споделят с колегите си, че са разговаряли със зам.-ръководителя на регионалния клон на банката.

"Това което ни каза зам.-началника на клона, че г-н Деян Маринов Дянков не е служител в банката, тъй като от два месеца е в неплатен отпуск и не го знаят къде е", съобщи Веселин Кабов, доскорошен директор маркетинг в Бургаски корабостроителници. Новината бе приета с насмешка от недоволните

Така приеха и предложението от страна на банката: "Уверението е, че тъй като банката е основният кредитор интересът на банката е дружеството да продължи да работи, за да може постепенно всички тези кредити които са взети да се възстановят. Дружеството има вземания от клиенти и интересът е да се продължи да се изискат тези пари, за да може с една част от които постъпят да се разплаща към банката, а с друга част задълженията към работниците. Банката, като институция напълно предразположена за съдействие. Те казват, че също не знаят кой е собственика и не могат да ни дадат информация къде се намира директора и къде да го търсим. Всички тези въпроси кога ще бъдат изплатени заплати обезщетения и др. няма как да ни дадат отговор", каза още Кабов.

Съкратените работници решиха да продължат със своите протести, но на друго място. Днес те ще подадат уведомление в община Бургас да им разрешат протест на кръстовището на "Старата поща" и бул. "Иван Вазов". Те възнамеряват да блокират движението там утре от 13.00 часа за 15 минути.




Още по темата: общо новини по темата: 45
13.03.2014 »
11.02.2014 »
03.02.2014 »
29.01.2014 »
24.01.2014 »
24.01.2014 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Sukratenite-rabotnici-shte-blokirat-krustovishte-470135
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.