Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Условна присъда за баща, нанесъл на сина си удари с нож
Автор: Екип Burgas24.bg 14:05 / 11.12.2013Коментари ()620
©
Наказание 2 години лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок наложи Окръжен съд - Бургас на Димитър Георгиев. Той бе признат за виновен в това, че на 16.03.2013 г., в с. Орлинци, община Средец, в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия с насилие, от което е можело да настъпят тежки последици за виновния, е направил опит умишлено да умъртви 36-годишния си син, като деянието е останало недовършено по независещи от него причини. Георгиев е нанесъл два удара с нож на сина си: единият проникнал в гръдната кухина и причинил постоянно общо разстройство на здравето опасно за живота, а другият причинил порезна рана по темето на главата, довела до временно разстройство на здравето, неопасно за живота.

По молба на подсъдимия и неговия адвокат Окръжен съд - Бургас допусна делото да бъде разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие. По тази законова норма съдът намали с 1/3 наказанието, което определи на подсъдимия - 3 години лишаване от свобода, и постанови 2 години лишаване от свобода, чието изтърпяване отложи с 4 години изпитателен срок.

При определяне на наказанието съдът взе предвид разкаянието на подсъдимия, състоянието, в което е сторил престъплението, семейното му положение - баща е на 6 деца, факта, че работи, както и обстоятелството, че е реабилитиран.

Според обвинителния акт между подсъдимия и сина му имало натрупано напрежение. Въпросната вечер и двамата употребили алкохол. Синът се прибрал от рожден ден, а Димитър Георгиев му потърсил сметка, защо е подарил на рожденика часовника на другия му син. 36-годишният отговорил: "да си гледа работата", и ударил баща си с длан в лицето. Двамата си разменили удари, като при падане на сина на земята, бащата взел нож от кухненската маса. Първоначално ударил сина си с дръжката на ножа, но това настървило пострадалия. Тогава бащата нанесъл два последователни удара по главата и в гърдите на сина си.

Присъдата на Окръжен съд - Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Бургас в 15-дневен срок.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Uslovna-prisuda-za-bashta-nanesul-na-sina-si-udari-s-nozh-468694
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.