Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Конкурс за младежко късометражно кино ще посети Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:26 / 11.12.2013Коментари ()599
©
Бивши и настоящи ученици от
ОУ"Братя Миладинови":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Конкурсът за младежко късометражно кино "Репортийн" тръгва на турне със своята Репортийн Академия, в която през декември ще участват Мила Парушева, Ясен Григоров и Николай Керезов. Академията на Репортийн представлява серия от неформални срещи между тийнейджъри в различни училища из цяла България с известни кино професионалисти, които споделят под формата на творчески работилници своите кинематографски тайни и умения.

През декември стартира Академията на Репортийн - първият и единствен конкурс за късометражно кино у нас, организиран от "Център за образователни инициативи" и фондация "Америка за България". Академията на Репортийн кани изявени кино професионалисти, които в разговор и чрез практическа работилница споделят с младежи в различни училища из цяла България своите професионални умения, открития и вдъхновения.

Училищата, които Акедемия Репортийн ще посети този декември, са ОУ "Братя Миладинови" в Бургас, ГПЧЕ "Ромен Ролан" в Стара Загора и Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Плодвив.

Мила Парушева е кастинг-режисьор и главна героиня във филма "Четвърта власт". Ясен Григоров е режисьр и автор на филмите "Дървеното езеро" и "Малък-голям" - музикален филм за ъндърграунда. Николай Керезов е оператор във филмите "Тилт", "Кецове", "Love.net", както и в множество чуждестранни продукции.

Тази година темата на Репортийн е "Изборът е..." Образoвателна платформа с конкурсен характер, Репортийн има за цел да запознае младите хора на възраст между 13 и 19 години с магията да правиш кино по нестандартен и същевременно достъпен начин. В рамките на конкурса всеки тийнейджър може да заснеме свое видео с материалите и техниката, с която разполага, дори това да са неговият мобилен телефон, собственоръчно направено осветление и най-добър приятел в главната роля. Продължителността на късометражните филми, подадени за участие в конкурса, трябва да е не по-дълга от 180 секунди (3 минути). Основната идея на Репортийн е всеки участник да разчита не толкова на скъпа техника и високи бюджети, а да прояви креативност и да разгърне своите фантазия и находчивост, които са и най-големият капитал на младите хора.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Konkurs-za-mladezhko-kusometrazhno-kino-shte-poseti-Burgas-468669
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.