Агенцията по безопасност на храните ще прави проверки преди празниците | ||||||
| ||||||
Най-често констатираните несъответствия са били свързани с неправилното съхранение на наличните в обекта хранителни продукти - неспазване на температурния режим, указан от производителя, съхранение и предлагане на продукти без документи за произход, както и наличие на храни с изтекъл срок на годност. Проверявани са били и обекти от търговска мрежа, производствени предприятия и складове за съхранение и търговия с жива, охладена и замразена риба и рибни продукти. По данни на Агенцията за безопасност на храните, за месец и половина миналата година са извършени 9 386 проверки в цялата страна. В резултат на проверките са издадени 364 предписания, съставени са 166 Акта за установяване на административно нарушение. 18 обекта са били с временно преустановена дейност, като 14 от тях са били без регистрация. Общото количество бракувани хранителни продукти е било над 3 800 килограма, от които 2 958 килограма прясна и замразена риба. Източник: радио "Фокус" |