Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Младежи участваха в семинар за Айтоското сграбиче
Автор: Екип Burgas24.bg 11:47 / 25.11.2013Коментари ()969
©
Младежи от Бургас и Айтос взеха участие в природозащитен семинар посветен на опазването на уникалното растение Генгер. То е познато още като Айтоско сграбиче и расте единствено в България. Семинарът се проведе в рамките на проект "Генгерът - единствен и неповторим", който се изпълнява от СНЦ "Младежки информационен център".

Младежите участваха в дискусия на тема "Уникалността на Генгера и как да го опазим за поколенията". На нея те разискваха какви мерки са необходими за опазването на уникалния растителен вид, който се среща единствено около гр. Айтос. Генгерът е почти на изчезване, поради безразборното му изсичане по Сирни Заговезни за палене на огньове.

Сред предвидените дейности по проекта са почистване на защитените територии, в които расте Айтоското сграбиче, подновяване на обозначителната им маркировка и поставяне на информационни табели. Проектът ще завърши с фотоизложба за популяризиране на Генгера като уникален за света вид и представянето му сред широката общественост.

Дейностите по проекта са финансирани от Национален център "Европейски младежки програми и инициативи" по линия на "Национална програма за младежта" 2011 - 2015, подпрограма 3: Младежко доброволчество и участие в доброволчески инициативи.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Mladezhi-uchastvaha-v-seminar-za-Aitoskoto-sgrabiche-465916
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.