Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Правителството реши въпроси, свързани с имоти в Бургаско
Автор: Екип Burgas24.bg 14:49 / 18.09.2013Коментари ()1037
Правителството реши да се отнеме от Държавната агенция за метрологичен надзор (ДАМТН) правото на управление върху части от имот публична държавна собственост поради отпаднала нужда. Имотът се намира в гр. Варна, район "Владислав Варненчик", ул. "Мургаш" № 5. Част от помещенията в сградите, както и някои от сградите в имота са с отпаднала нужда за ДАМТН поради преобразуването на главните дирекции "Национален център по метрология" и "Мерки и измервателни уреди" в Българския институт по метрология (БИМ). Правото на управление за частите от имота се предоставя безвъзмездно на БИМ и областния управител на област Варна.

С друго свое решение правителството обяви имот - държавна собственост, за имот - частна държавна собственост и безвъзмездно го прехвърли в собственост на община Своге. Имотът се намира в град Своге, Софийска област и представлява имот "За гражданска отбрана" с площ 1350 кв.м., ведно с построената в него масивна двуетажна сграда, със застроена площ 246,05 кв.м. Общинският съвет на Своге е дал съгласие за безвъзмездно прехвърляне на имота с цел реализация на дейностите на общината по защита на населението по смисъла на Закона за защита при бедствия, както и за складова база за същите дейности по повод Планове за защита на населението.

Правителството реши да предостави за управление имоти - публична държавна собственост на МОСВ. Имотите се намират в област Бургас, община Малко Търново, село Сливарево, местност "Коеви поляни" и попадат в границите на резерват "Узунбоджак". Представляват два поземлени имота с обща площ 21 600 кв.м., заедно с построените в тях пет сгради. Имотите са с отпаднала необходимост за изпълнение на функциите на МВР. По тази причина се предоставят безвъзмездно на МОСВ, с оглед процедура по актуализация на площите на защитените територии.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Pravitelstvoto-reshi-vuprosi-svurzani-s-imoti-v-Burgasko-454499
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.