Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Европейската седмица на мобилността продължава в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:31 / 18.09.2013Коментари ()506
©
Европейската седмица на мобилността 16-22 септември продължава в Бургас с филма "Life cycles", който ще запознае граждани и гости на града с удобствата, бързината и точността, които предлага велосипедът в градски условия. Представянето на лентата ще е днес на откритата сцена "Охлюва" от 19.00 часа.

Продължава изложбата, включваща всички транспортни политики и проекти за градската мобилност. Тя е подредена до сградата на Община Бургас. Тя нагледно изобразява напредъка и бъдещите проекти на Общината в областта на градската мобилност и транспорта.

Макети на летяща чиния, подводница и ретро велосипед заинтригуват всички минувачи по улиците на Бургас. Те са разположени пред КЦ "Морско казино", "Часовника" и на площад "Тройката".

Емблематичният бургаски площад "Тройката" продължава да е зелена зона, където всички желаещи ще могат да отдъхнат насред градска обстановка и да се възползват от безплатен безжичен интернет достъп и многобройни настолни игри. Пак там от 10.00 до 12.00 часа бургазлии и гости на града ще могат да се запознаят отблизо с работата на общинската мобилна станция за контрол на качеството на въздуха.

Всеки ден до неделя от 17.30 до 19.00 часа на "Тройката" Ролерклуб - Бургас ще провежда училище за ролеристи и ще предоставя детски ролери под наем.

Всички желаещи да се включат в зелените инициативи, организирани от Община Бургас, могат да се възползват от система за наемане на общински колела. Безплатен велосипед ще се предоставя само срещу направена заявка и само за времето на посоченото събитие. Заявките ще се приемат на: facebook.com/VeloBurgas.

За всички събития в рамките на Европейска седмица на мобилността общинския превозвач "Бургасбус" ще осигури безплатно придвижване на лицата с ограничена мобилност чрез предварително направена заявка за услугата "Позвъни и се вози".



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Evropeiskata-sedmica-na-mobilnostta-produlzhava-v-Burgas-454467
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.