Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Без победител сред идейните проекти за жилищно-ваканционен комплекс "Форос"
Автор: Екип Burgas24.bg 16:35 / 17.09.2013Коментари ()955
Няма победител сред 15-те проекта, които се бореха за награда по проекта "Концепция за обемно-устройствено решение на жилищно-ваканционен комплекс "Форос" в кв. "Крайморие" на Бургас, това обяви на официалното награждаване днес Веселина Илиева, гл.архитект на Община Бургас.

"Журито взе това решение, тъй като счетохме, че в нито една от конкретните разработки не са спазени абсолютно изискванията на заданието и не са отчетени всички ограничители. Има и още какво да се желае по общия архитектурен образ и композиционното решение", обясни Илиева.

Все пак бяха връчени 5 награди, сред които една втора, три трети и една поощрителна.

Наградният фонд от 50 00 лева беше разпределен по следния начин: втората награда донесе на варненски екип 15 000 лева. Трите класирани на трето място екипи получиха по 10 000 лв., а поощрителната награда бе в размер на 5 000 лв. Според правилата за конкурса всички проекти вече са собственост на фирмата инвеститор, която ще разработи по-подробно идеята и в най-скоро време ще започне реализацията й.

Източник: Радио "Фокус"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Bez-pobeditel-sred-ideinite-proekti-za-zhilishtno-vakancionen-kompleks-Foros-454324
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.