Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Над 200 души видяха юбилейната изложба на Живко Иванов само за два часа
Автор: Екип Burgas24.bg 09:01 / 04.09.2013Коментари ()619
©
Над 200 души разгледаха юбилейната изложба на Живко Иванов само през първите два часа, след като беше открита. Авторът отбеляза 60-ата си годишнина с ретроспективна експозиция в бургаската градска галерия "Петко Задгорски". Подредените живописни платна са 45 и показват различните творчески периоди, през които художникът е минал.

"Живко Иванов е художник, който възприема света като поет. Но и не само като поет, а и като композитор. В неговите картини има не само поетически метафори, но и музикални мелодии. Те са едно особено сливане на багра, емоция и звук - колкото и невероятно на пръв поглед да звучи това", каза поетът Недялко Йорданов, който откри празничната изложба.

"Всъщност във всички картини на Живко Иванов присъства това, без което не може да се прави изкуство - любовта. И тя е някак идеализирана в такива картини като "Докосване", "Изкушение" и възкресена в "Назад в детството"", каза още Недялко Йорданов.

"Горд съм, че избрахте именно град Бургас за свой житейски пристан, където да живеете и творите, но и да отпразнувате личния си празник с юбилейната изложба на цялостното ви художествено творчество", пише в поздравителния адрес от кмета на Бургас Димитър Николов.

Експозицията ще може да се види през септември на първи етаж на градската галерия.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Nad-200-dushi-vidyaha-yubileinata-izlozhba-na-Zhivko-Ivanov-samo-za-dva-chasa-451972
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.