Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Затягат продажбите на лекарства-убийци
Автор: Екип Burgas24.bg 12:05 / 29.08.2013Коментари ()792
© Burgas24.bg
Затягане на правилата за изписването и продажбите на лекарства, с които българите правят опит да се тровят, предвижда Национална програма за превенция на самоубийствата в България от 2013 до 2018 г., която правителството прие вчера.

Причината е, че нашенците най-често посягат на живота си с медикаменти. Заради нарастващия брой на опитите за самоубийства на мъже с огнестрелни оръжия пък се предвиждат профилактични мерки за служителите на МО и МВР.

Основната цел на програмата за превенция е да се намалят опитите, в които хората посягат на живота си и последвалата смъртност с 10 на сто, пише в документа. Според данните в него една четвърт от българите, посегнали на живота си, умират.

Хората, които са опитали да се самоубият, няма да могат така лесно да се самоизписват от болници с т.нар. информирано съгласие. Медиците ще са задължени да ги пренасочват към програми за рехабилитация.

Целта е да се предотврати нов опит за самоубийство. На алкохолиците, които са една от рисковите групи, трябва да се предлага лечение и евентуално настаняване в специално звено за грижи.

Източник: в. "Монитор"



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Zatyagat-prodazhbite-na-lekarstva-ubiici-451015
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.