Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Грузински и италиански танцьори на сцената в Ахелой
Автор: Екип Burgas24.bg 10:26 / 28.08.2013Коментари ()542
©
Втората част на Седмия международен конкурс за изкуства "Радост на брега" в Ахелой се проведе на 27.08.2013 г. Сцената на градския парк посрещна танцови формации от Грузия и Италия и много жители и гости на града, дошли да се насладят на оригиналните и забавни танци и атрактивни костюми. Изпълненията на гостите от ансамбъл "Вардзия" - Грузия, с ръководители Кистаури Камила и Джамал Натенадзе и танцова формация "Аджила естраменто" от Италия, с ръководител Джан Карло Камила, потопиха зрителите в атмосферата на различни култури.

Първата част на седмото на "Радост на брега" се проведе в дните 20 - 23 юни 2013 г. Форумът събра над 2000 човека от 8 държави в Ахелой, за да демонстрират умения в танците, пеенето и театралното изкуство, както и културното разнообразие в света. Освен на сцената в Ахелой, в програмата бяха включени и много концерти на територията на Област Бургас.

Събитието се организира от Община Поморие, Областна администрация - Бургас, сдружение "Радост на брега", НЧ "Светлина 1934" - Ахелой, със съдействието на общините Созопол и Несебър.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Gruzinski-i-italianski-tancyori-na-scenata-v-Aheloi-450815
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.