Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Неонатологичното отделение в МБАЛ "Дева Мария" получи нова апаратура
Автор: Екип Burgas24.bg 14:31 / 27.08.2013Коментари ()2452
©
Неонатологичното отделение в МБАЛ "Дева Мария" получи дарение от италианска фирма на обща стойност 8000 евро. Специалната техника, с която се снабди болницата служи за измерване на вътреочното налягане и ранна диагностика на ретинопатията при недоносени деца. Изследването спомага за навременната превенция и лечение на слепотата при новородени с висока степен на незрялост.

През изминалата 2012г. са родени 1200 бебета, като 10% от тях са недоносени. "Офталмоскопията е задължително изследване за деца родени под 32 гестационна седмица и тегло под 2000гр. Рискът от слепота при тях е над 50%, като ранната диагностика увеличава шансът за успеваемост на лечението. Дарението, което МБАЛ "Дева Мария" приема с огромна благодарност, запълва една ниша на територията на бургаска област в неонатологичните отделния, като от това изследване ще могат да се възползват не само новородени, но и деца в по-голяма възраст." - уточни д-р Снежа Згурова, педиатър и главен лекар на болницата.

Специално за връчването на апаратурата и провеждането на обучение на екипите, които ще работят с нея, в Бургас пристигна и д-р Пиерпаоло Куерголи, специалист офталмолог от Италия, който демонстрира възможностите на апарата пред екипа на Неонатолгия и д-р Славей Славов - очен лекар в МЦ "Св. София". Бяха проведени безплатни прегледи от италианския специалист на 12 деца - новородени недоносени и на такива в по-голяма възраст 5-6 години.

"Всяко новородено дете в болницата, което се нуждае от това изследване, ще му бъде извършено напълно безплатно от нашите специалисти"- добави г-жа Нели Атанасова - прокурист на МБАЛ "Дева Мария".

Г-н Франческо Капалдо - мениджър обект, г-н Роберто Липи-адм.мениджър и г-н Стиепан Маркулин-ръководител проектански отдел на проекта бяха сред специалните гости, които присъстваха на предаването на апаратурата. Фирмата дарител "Технип Итали" е световен лидер в управлението на проекти, проектиране и строителство в енергийния сектор. Тя работи с болница "Дева Мария" от близо 2 години, реално от самото начало на осъществяването на проект на територията на бургаската рафинерия Лукойл Нефтохим Бургас АД. "Технип присъства в 48 страни по света, като осъществява проекти на всички континенти изработва специализирани съдове за тръбопроводни инсталации и подводни конструкции. В момента в България Технип Итали С.п.А. реализира проект "Комплекс за преработка на тежки остатъци" първа фаза на територията на рафинерия Лукойл НефтохимБургас АД. За медицинското обслужване на своите служители избрахме МБАЛ "Дева Мария". Разбира се, отначало ръководството на фирмата разгледа и други болнични заведения.Това, което видя тук като структура, материална обезпеченост и обем на предлаганите медицински услуги и помощ накара фирмата да мисли, че може да се довери именно на това здравно заведение. Към това се прибавиха и уверенията от страна на ръководството на "Дева Мария" за професионализма на работещите в заведението, както и за качеството на предлаганите услуги. В последствие служителите на здравното заведение доказаха своя професионализъм и квалификация. Освен споменатото вече професионално отношение служителите и ръководителите на фирма Технип.

Итали са впечатлени от хуманността на здравните работници към пациентите. Смятаме, че дарението на оборудването,което Технип Итали прави, ще допринесе за още по-доброто качество на услугите, които болница "Дева Мария" предоставя на всички свои пациенти." - заяви на официалната церемония по връчването на апаратурата г-н Роберто Липи, административен мениджър на италианската фирма.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Neonatologichnoto-otdelenie-v-MBAL-Deva-Mariya-poluchi-nova-aparatura-450706
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.